Run4Semmy 2019 terugblik: Eva deelt haar verhaal

De Run4Semmy voor dit jaar is voorlopig uitgesteld. Tot die tijd blikken we af en toe even terug naar vorig jaar oktober, de 12e editie van onze run. Deze keer is Eva aan het woord, die vertelt wat haar motiveerde om mee te doen.

Eva liep afgelopen jaar mee met Run4Semmy. Haar ervaring is een inspiratie voor ons allemaal. En we hopen dat het voor alle deelnemers van dit jaar een motivatie is om toch zeker te blijven trainen. We kijken ernaar uit om samen met jullie ook dit jaar weer veel donaties in te zamelen om het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen te kunnen onderzoeken.

Dit is het verhaal van Eva:

“Toen mijn broer vorig jaar (2019) de diagnose lymfeklier kanker kreeg, stortte ons leven in. Van een onschuldige pfeiffer verklaring naar lymfeklier kanker hadden wij ons nooit kunnen inbeelden. Toen wij ontdekten dat hij ziek was, zat hij in stadium 4 van de 4. Dit was een enorme klap, waarna meteen een zware chemo behandeling startte. Gelukkig kunnen wij zeggen dat dankzij de hulp van het ziekenhuis mijn broer weer helemaal schoon is, waar wij enorm dankbaar voor zijn. Nadat deze periode achter de rug was, wilde ik wat doen voor andere mensen die vechten met deze enorm nare ziekte kanker. Ik heb me in deze periode doen beseffen, dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend en goud waard is. Ik hoorde in mijn omgeving van Run For Semmy en heb mij zonder twijfel opgegeven om de 8 km te rennen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik wilde hiermee heel graag een steentje bij dragen aan het onderzoek naar hersenstam tumoren, zodat hopelijk in de toekomst elk kind met deze ziekte kan zeggen dat hij/ zij het overleeft heeft. Het is voor mij namelijk een enorm kleine moeite om dit te doen, als je weet wat deze kanjers doormaken!”

En over de run vertelt ze:

“Toen ik deze 8 km heb gerend, heb ik met trots het shirt van Run4Semmy gedragen, zodat iedereen zag voor welke kanjers en doel wij ons inzetten. Het was een magisch en onvergetelijk moment, wanneer je met zovele blauwe shirts deze tocht rent en samen het stadion in rent. Het geeft een gevoel van verbondenheid en overwinning (samen staan we sterker), waardoor ik ook wil zeggen dat met hoe meer wij rennen en geld ophalen, hoe meer overlevingskans er is voor deze kinderen. En ik hoop met heel mijn hart dat ooit kanker geen kans meer heeft om een lichaam te verwoesten. Ik raad iedereen aan om mee te lopen en geld te doneren, omdat in dit onderzoek hoop voor deze kinderen zit, wat hen nog een heel leven kan bieden!”

Wil je net als Eva geld inzamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen? Hier lees je wat jij kunt doen.