Ontmoet Lot Sewing

Lot maakt nu twee jaar deel uit van het onderzoeksteam. Ze heeft Geneeskunde gestudeerd en heeft via werken in het VUmc kennis gemaakt met kinderoncologie. Lot heeft het stokje overgenomen van de eerste VONK-SEMMY promovendus Viola Caretti.

Lot werkt in het laboratorium en heeft als doel om nieuwe modellen op te zetten en om in deze modellen nieuwe medicijnen te testen. Er is niet veel testmateriaal beschikbaar en het model van een tumor moet waarheidsgetrouw zijn. De modellen waarop nieuwe therapieën getest worden bestaan uit echte DIPG cellen of andere kankercellen die in bepaalde eigenschappen op DIPG cellen lijken. De cellen groeien in het laboratorium of in muizen.

Het laboratoriumonderzoek kost vaak veel tijd en is behoorlijk intensief, want het werk is eigenlijk nooit klaar. Daarnaast kan het soms frustrerend zijn als resultaten van experimenten tegenvallen of het onderzoek niet snel genoeg gaat. Gelukkig is het werk boeiend en is het onderzoeksteam heel hecht. Op moeilijke momenten helpen ze elkaar er weer doorheen. Daarnaast is het voor het hele team belangrijk om in gedachte te houden waarom het zo belangrijk is om dit onderzoek te doen!

Lot haar is doel is om kinderarts te worden. In de toekomst zou ze graag een brug willen bouwen tussen de kliniek het laboratoriumonderzoek. Want het zijn twee werelden met ieder een eigen taal. De derde brug die daarbij moet komen, is de brug naar de ouders.