Lions Nederland overhandigt cheque van ruim € 250.000,-

Op dinsdag 4 juni is een cheque overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Stichting Semmy met de opbrengst van het Landelijke Lions/Leo weekend. Met dit fantastische bedrag van € 250.000 kan veel meer onderzoek naar kinderkanker worden gedaan en de overlevingskans hopelijk worden vergroot.

Op 18 april 2020 zal Lionsclubs Nederland en Vereniging Leo Clubs Nederland zich opnieuw verenigen en zich samen inzetten voor dit doel.

PERSBERICHT

Utrecht, 4 juni 2019 – De afgelopen maanden hebben Lions- en Leo Clubs in Nederland zich ingezet voor onderzoek naar kinderkanker. Met succes, want vandaag werd in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een cheque van € 250.000,- overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, VUmc en Stichting Semmy.

Met het opgehaalde geldbedrag wordt onderzoek naar kinderkanker gefinancierd. Dat is nodig, want kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen van 2 tot 11 jaar. Ieder jaar krijgen 600 kinderen kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt aan zijn of haar ziekte.

De IJslandse Gudrun Yngvadottir, de internationale president van de Lions, overhandigde de cheque aan de partijen. Over het actieweekend zei zij: “Het is mooi om te zien dat Lions in heel Nederland zich in één weekend hebben ingezet voor een belangrijk goed doel: onderzoek naar kinderkanker. Er is hard gewerkt en dat is te zien aan het geldbedrag op de cheque. Ik ben dan ook trots deze te mogen overhandigen aan de drie partijen die het onderzoek ondersteunen.”

“Wij zijn erg dankbaar dat de Lions en Leo’s zich inzetten voor onderzoek naar kinderkanker en we zullen ervoor zorgen dat het opgehaalde geld goed wordt besteed”, zegt Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. John Emmerik, medeoprichter van Stichting Semmy vult aan: “Dat de genezingskans voor hersenstamkanker 0% is, vinden wij onverteerbaar. Met de bijdrage van de Lions kunnen we stappen zetten. Zo komen we steeds dichterbij perspectief voor alle kinderen met kinderkanker.”

Om ook in de toekomst een steentje bij te dragen, zullen de Lions zich in weer 2020 inzetten voor onderzoek naar kinderkanker. Het actieweekend vindt dan plaats op zaterdag 18 april 2020. Voor meer informatie over het evenement, klik hier.

Over de Lions en Leo’s (jeugdprogramma van de Lions voor jonge mensen van 18 tot 35 jaar)
Wij zijn ’s werelds grootste serviceorganisatie. Met 1,4 miljoen Lions leden in meer dan 200 landen en 175.000 Leo’s leden in 145 landen zetten wij ons wereldwijd in voor het goede doel, hoe groot of klein dat ook is. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions georganiseerd in 435 clubs en 250 Leo’s in 19 clubs, met als belangrijkste motto: We Serve. Wij dienen de samenleving, altijd en overal. Voor meer informatie over de Lions of Leo’s, bezoek www.lions.nl of www.leo-club.nl.