Verhalen achter Run4Semmy: Ad Vermeulen

Op zondag 20 oktober 2019 vond de twaalfde editie van de Run4Semmy plaats.  In deze serie laten we jullie kennismaken met de deelnemers van de run. Waarom doen ze mee? Lees hier het verhaal van Ad Vermeulen, die met gelakte nagels de marathon liep.

Het is voor mij de derde keer dat ik de halve marathon van Amsterdam heb gelopen voor Stichting Semmy. De jaren daarvoor hebben we gelopen bij de Dam tot Dam loop, ook voor dezelfde stichting.

Het doel van de Stichting Semmy spreekt me heel erg aan. Als kinderen op zo’n vroege leeftijd te maken krijgen met kanker, is dat verschrikkelijk. De actie die Tijn in het Glazen Huis heeft gehouden staat me nog duidelijk voor de geest. Het was heel mooi hoe hij dat deed en dat heeft veel indruk gemaakt bij heel veel mensen. Ik heb zelf kleinkinderen en ik zou het verschrikkelijk vinden als een van deze hersenstamkanker zouden krijgen. Stichting Semmy ondersteunt het onderzoek naar deze ziekte en daarvoor is geld nodig. Natuurlijk kun je donateur van de stichting worden   maar een inspanning waarbij je bij familie, vrienden en bekenden om een donatie kan vragen, dat brengt veel meer geld op.

Ik ben in de blije situatie dat mijn gezondheid nog goed is en dat ik nog met plezier kan hardlopen. Daarom heb ik de laatste jaren voor Stichting Semmy gelopen en de laatste twee jaren met gelakte duimen. Vorig jaar heb ik bij mijn sponsors een bedrag van € 2.140 opgehaald. Dit jaar is het nog iets hoger: € 2.230. En misschien komt daar nog wel iets bij.

Bij mijn thuiskomst heeft mijn vrouw onderstaande foto gemaakt.

Ik hoop volgend jaar weer de halve marathon te kunnen lopen voor Stichting Semmy, waar die ook gehouden wordt. Het blijft een geweldig doel om voor te lopen en om met het lopen geld op te halen.