Verhalen achter Run4Semmy: 3 buurmannen in actie

Op zondag 20 oktober 2019 vond de twaalfde editie van de Run4Semmy plaats.  In deze serie laten we jullie kennismaken met de deelnemers van de run. Waarom doen ze mee? Lees hier het verhaal van 3 buurmannen die spontaan bedachten om mee te lopen met de run.

Tijdens een mooie zomeravond eind augustus onder het genot van een biertje (biertjes) hebben wij onszelf in een spontane bui opgegeven voor de halve marathon van Amsterdam. We lopen al jaren de 8 kilometer voor Stichting Semmy, maar we wilden dit jaar iets speciaals doen om extra geld in te zamelen voor onze stichting.

Onze motivatie is dat andere kinderen niet hetzelfde mogen mee maken als onze Edwin in 2009 heeft moeten doorstaan. De kinderen een kans geven om te genezen van deze verschrikkelijke oneerlijke ziekte. Edwin is op 11-jarige leeftijd overleden aan een hersenstamtumor. Hij was sportief, vrolijk, grappig en lief. We missen hem nog iedere dag.

De trainingen verliepen super goed en ons doel om geld in te zamelen ging als een speer, uiteindelijk hebben we ruim 1200 euro bijeengesprokkeld. De buurmannen hebben de halve marathon goed doorstaan en bedanken alle donateurs voor de bijdage aan Stichting Semmy.

Wellicht is onze actie een stimulans voor andere mensen om een leuke actie op te zetten voor onze stichting. Advies, drink een borrel tijdens een zwoele zomeravond en bedenk spontaan een actie en voordat je het weet ben je volop aan de gang met een leuk event.

– Ruud Pas