Strongerthanever challenge

Schrijf je in voor de tweede editie van #Strongerthanever challenge op 29 september 2017!

De Strongerthanever Challenge is er om (ex)kankerpatiënten te inspireren en te motiveren om sport een belangrijk onderdeel te laten zijn van hun herstel. Bewegen, zowel tijdens als na de behandeling, helpt om fysiek en mentaal fit te blijven. Bewijs aan jezelf en anderen dat een sportieve doelstelling helpt om door moelijke tijden heen te komen.

De challenge bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Er zijn 2 mogelijkheden om deel te nemen: individueel of als team in estafettevorm.

Hoewel het uitgangspunt van ‘De Strongerthanever Challenge’ niet is om geld in te zamelen, is er dit jaar wederom voor gekozen om een deel van het inschrijfgeld te doneren aan Stichting Semmy. Van elke individuele inschrijving zal € 10,- naar de stichting gaan. Van elke teaminschrijving zal € 15,- naar de stichting gaan.

Ook is de organisatie voor deze tweede editie extra trots om de handen ineen te slaan met Cancer Care Center. Samen erkennen ze dat sport en beweging een belangrijk onderdeel is tijdens de behandeling en de weg naar herstel.

Schrijf je vandaag nog in! Registreer je hier

 

Volg en like De Strongerthanever challenge op facebook. Blijf op de hoogte van de laatste updates en deel hier jouw verhaal.

Voor meer informatie: alexstrijbos@hotmail.com

Het verhaal Alexander Stijbos, initiatiefnemer  

Wat als je op een dag te horen krijgt dat je kanker hebt? Wat als jij te horen krijgt dat jouw vriend of vriendin kanker heeft? Alexander Strijbos kreeg einde 2013 te horen dat er een zeldzame vorm van kanker was geconstateerd. Voor hem aanleiding om niet bij de pakken neer te zitten, maar vanaf dat moment met een positieve mindset sterker terug te komen dan ooit. Hiervoor stelde hij sportieve doelstellingen op die hij wilde behalen: Een triathlon! Niet alleen zijn positieve mindset hebben hem door de zware en intense periode heen geholpen, maar ook sport en beweging werden een zeer belangrijk onderdeel van zijn herstel en genezing. Nog geen half jaar na de laatste bestraling deed hij zijn eerste triatlhon. Als ex kanker patiënt wil hij mensen inspireren en motiveren en hen een ultiem streven te geven om naar toe te werken. Dit is de #Strongerthanever Challenge geworden: Zwemmen, fietsen en hardlopen voor de individu of voor een team in de vorm van een estaffete. Voor ex patienten en voor de mensen om hen heen. Samen sta je sterk! Strongerthanever!