Donatie door Stichting Jolan

De oproep van Wendy van Dijk en Youp van het Hek om geld in te zamelen voor het onderzoek naar hersenstamkanker, heeft Stichting Jolan doen besluiten om € 5000,- te doneren.

Wij zijn geroerd door hun donatie aan ons. Jolan had een neuroblastoom en om zijn behandeling te financieren heeft het hele dorp destijds geld ingezameld. Helaas heeft hij geen kans meer gehad en kwam hij voor de vervolgbehandeling in Amerika al te overlijden.

Wij danken Stichting Jolan voor hun steun!

Oprichting “Stichting Zorg Voor Jolan” 

Dorpsgenootje Jolan is in november 2014 een jongetje van 2 jaar als hij in een week tijd van een super actieve peuter verandert in een doodziek ventje. De artsen stelden na vele onderzoeken als diagnose neuroblastoom/kinderkanker. De ziekte is zeldzaam, slechts 25 kinderen per jaar krijgen deze diagnose in Nederland. Het raakt een mens diep als iemand door kanker wordt  getroffen, maar voor jonge ouders en familie van zo’n jong ventje is dit een verpletterend bericht. Zeker voor een jong gezin dat nog een zoontje heeft. Dit kindje was pas 5 weken oud toen het bericht over Jolan hun overkwam. De berichten over de zieke Jolan hebben in het dorpje Noordbroek veel los gemaakt.

Inmiddels is de behandeling van Jolan in Nederland gestart en hij vecht zich er dapper doorheen. Zijn ouders, familie en vrienden stellen alles in het werk om Jolan bij te staan. Het geweldige bericht dat de behandeling in Nederland goed aanslaat geeft zoveel hoop dat Jolan nog een vervolgbehandeling in Amerika (Philadelphia) of elders in Europa moet krijgen. Deze zogenaamde immunotherapie verkleint de kans dat de tumor terugkomt aanzienlijk. Alhoewel de ziektekostenverzekering een deel van de kosten dekt moet het jonge gezin de reis en verblijfskosten naar en in Amerika of elders zelf betalen en dat gaat om een bedrag tussen de 50 en 60.000,– euro. Voor een startend gezin een onmogelijke opgave.

Zonder hulp is het niet mogelijk om de behandeling in Amerika te ondergaan.

Betrokken dorpsgenoten hebben daarom begin april 2015 de handen ineen geslagen en hebben de stichting “Zorg Voor Jolan” opgericht.

Meer informatie op: http://www.zorgvoorjolan.nl/