Tips voor een eigen sponsorpagina

Er zijn verschillende manieren om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Eén van die manieren is via sponsorpagina’s. Je hebt hiervoor keuze uit Alvarum.com of Whydonate.nl. Op beide platforms hebben wij een goede doelen pagina.

Let wel op dat beide systemen 95% van de donaties aan ons uitkeert.

Tips

Hierbij geven we tips om succesvol geld in te zamelen.

 1. Gebruik een pakkende foto
  Een beeld zegt meer dan woorden. Voeg dus een pakkende foto toe aan je actiepagina. Fundraisers die een foto toevoegen halen tot 33% meer geld op voor het goede doel.
 2. Maak je boodschap persoonlijk
  Uit ervaring weten we dat de meest succesvolle actiepagina’s een persoonlijk verhaal vertellen: laat mensen weten waarom je de moeite neemt om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Ze zullen dan sneller geneigd zijn je te helpen.
 3. Vul je streefbedrag in
  Mensen die een streefbedrag invullen op hun actiepagina, zamelen 64% meer in dan degenen zonder een streefbedrag. Dat is dus zeer de moeite waard!
 4. Houd je actiepagina up-to-date
  Vertel hoe de inzamelingsactie verloopt, hoeveel tijd je investeert in je trainingsschema, of voeg nieuwe foto’s om filmpjes toe aan je actiepagina. Het geeft mensen een reden om nog eens terug te gaan naar je actiepagina en om alsnog een donatie te doen. Stuur ook een herinneringsmail. Je kent het wel: mensen zijn van plan je te steunen maar ze komen er na een eerste verzoek niet aan toe of vergeten het. Gebruik de herinneringsmail ook om iedereen te bedanken die al wel heeft gedoneerd.
 5. Upload een video
  Een leuke video is zo in elkaar gezet. En.. een video is heel erg leuk om aan je trouwe volgers te laten zien. Trek ze over de streep om te doneren met een pakkende video.
 6. Deel je actiepagina
  Zet de link gedurende de actie in je e-mail handtekening, en bijvoorbeeld in je Facebook- of Twitterprofiel. Op deze manier breng je continue je actiepagina onder de aandacht. Dat levert nog meer donaties op. Gebruik je vriendenlijst van Facebook of je contacten op LinkedIn. Stuur tweets of gebruik je blog. Hang een zelfgemaakte poster op prikborden bij je sportclub, op je werk, op school of in de kerk. Vraag je werkgever of hij een link van je actiepagina op intranet of de website van het bedrijf waar je werkt plaatst. Print kaartjes met jouw link en deel ze uit. Alles kan!
 7. Betrek ons bij je actie
  Kijk op onze website voor meer informatie over onze stichting en over het onderzoek dat wij betalen. Zo kun je jouw sponsors laten weten waarom wij hun steun zo goed kunnen gebruiken.
 8. Informeer lokale media
  Vertel je verhaal aan de lokale krant of radiostation. Gewoon bellen, je zult zien, er is van alles mogelijk!
 9. Ga nog even door met inzamelen, ook na het evenement
  Ongeveer 20% van de donaties komen binnen na het evenement. Een hele goede reden dus om nog een laatste bericht te sturen.

bron: justgiving.nl.