Ontmoet Marcel de Winter

Marcel de Winter

Marcel is aangenomen als analist bij de DIPG onderzoeksgroep aan de VUmc. Hij richt zich vooral op het ontwikkelen van nieuwe diermodellen en het uittesten van behandelingen op muizen. Verder onderzoekt hij of bepaalde virusinfecties betrokken kunnen zijn bij het ontstaan van DIPG. Uit eerdere experimenten bleek namelijk dat muizen soms tumoren krijgen wanneer DIPG (autopsie) materiaal van patiënten in de hersenstam wordt gespoten. Bovendien worden virussen ervan verdacht een rol te spelen in het tot stand komen van andere soorten hersentumoren.

Om resultaten te krijgen zal Marcel onder andere tests uitvoeren op cellen uit DIPG tumoren en op het DNA dat uit deze cellen of weefsels verkregen wordt. Momenteel wordt hij getraind door collega’s om deze technieken onder de knie te krijgen.

Buiten het onderzoek werkt Marcel ook op een andere manier met kinderen. Hij is al een aantal jaar coach bij de selectiegroep heren turnen van Excelsior uit Leiden. Zelf is hij ook nog steeds fanatiek sporter waarvan turnen zeker een belangrijk onderdeel is.

Toen hij de advertentie op de VUMC website zag is hij meteen gaan solliciteren. Meehelpen aan een onderzoek waarbij kinderen zo’n ziekte kunnen overwinnen en weer normaal mee kunnen spelen en sporten beschouwt hij een unieke kans.