Ontmoet Marc Jansen

Dr. Marc Jansen is vanaf het begin (2009) betrokken bij het VONK-SEMMY onderzoeksteam. Hij kende prof. Kaspers en werd geïnspireerd omdat ze vanaf ‘nul’ moesten beginnen. Er was op dat moment namelijk nog geen onderzoek naar ponsgliomen in Nederland.

Marc is erg trots dat hij aan de wieg heeft gestaan van dit onderzoek. In april 2013 heeft Sophie Veldhuijzen van Zanten zijn rol overgenomen, maar Marc blijft wel betrokken. Zijn onderzoek is in maart 2015 afgerond in de vorm van zijn promotie en leverde ook al meerdere publicaties op. Marc zette o.a. de zogenaamde autopsie studie op, waarbij – uiteraard met toestemming – direct na overlijden van een patiëntje het tumorweefsel uit de hersenstam wordt verwijderd om te worden gebruikt voor laboratoriumonderzoek. Ook zette hij klinisch onderzoek op waarbij met een zogenaamde PET-scan wordt onderzocht of de geneesmiddelen hoegenaamd wel de hersenstamtumor bereiken. Lees hier het complete bericht over zijn promotie –> http://www.vumc.nl/onderzoek/promoties/maart-2015/promotie-jansen/

Marc is werkzaam in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp voor zijn opleiding tot Kinderarts. Hierna zal hij een fellowship Kinderoncologie gaan volgen.

Marc houdt van standup comedy en heeft een zoontje, Pepijn.