Ontmoet Hans Meel

Hans Meel is sinds begin 2014 werkzaam binnen het onderzoeksteam. Hij onderzoekt de rol van groeifactoren, een soort signaalstoffen die cellen aanzetten tot overleven en delen, in DIPG. Hij doet dit door de reactie van gekweekt tumorweefsel, dat oorspronkelijk afkomstig is van patiënten, te onderzoeken op behandeling met medicatie die gericht is tegen deze groeifactoren.

Hans heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit en is tijdens zijn co-schappen in aanraking gekomen met de kinderoncologie, en zodoende met kinderen met ponsgliomen. Na zijn opleiding heeft hij korte tijd gewerkt als arts op een algemene kinderafdeling, alvorens te starten met zijn werk binnen het VONK-SEMMY onderzoeksteam. Hij wordt met name gemotiveerd door de grote noodzaak om een therapie te ontwikkelen voor deze vorm van kanker, om kinderen en ouders in ieder geval íets te kunnen bieden.

In zijn vrije tijd besteed Hans graag tijd aan duursport en zijn grote hobby, het beklimmen van de meest uitdagende bergen van Europa en, in de toekomst, de wereld.