koningsdagacties in harlingen

In Harlingen werd er vrijdag tijdens Koningsdag een TOP opbrengst gehaald ten behoeve van Stichting Semmy.

€ 1060,- !!

Lian Metz (moeder van Twan*) liet weten dat de voorbereidingen een paar weken in beslag heeft genomen. Vriendinnen, zussen, hun kids en weer vriendinnetjes daarvan deden allemaal mee.

Er werden betonnen deurstoppers, betonnen waxinelichthouders, houten sleutelhangers, kinderschortjes, labeldoekjes, kussentjes enz. gemaakt. Ook zelfgemaakte schilderijen en kleine houten boomstammetjes die je kan gebruiken als fotohouders zijn goed verkocht. Er is zelfs een schilderij voor 2 keer (!) de vraagprijs verkocht. “Alles voor het goede doel” had de koper gezegd. 🙂

Twee woensdagen zijn een groep meisjes (allemaal ca. 10 jaar) druk in de weer geweest om van strijkkralen sleutelhangers en limonade-beschermers te maken. Op Koningsdag zelf gingen diezelfde meiden bijna om de tien minuten een dansje doen op het liedje “Fitlala” van Kinderen voor Kinderen. Tijdens het dansje liep één van de meiden met de doneeremmer rond en om uit te leggen wat Stichting Semmy doet. En met effect! Vele mensen bleven staan kijken en doneerden rijkelijk.

Alles bij elkaar heeft de actie een fantastisch bedrag opgebracht!!!