Behandeling in Mexico

De laatste maanden, eigenlijk al sinds de zomer van 2017, ontvangen wij geregeld vragen over een mogelijke behandeling in Mexico. Veel ouders van een kind met hersenstamkanker willen logischerwijs alles doen wat ze kunnen. Mexico lijkt op basis van alle verhalen op Facebook wel iets te kunnen bieden.

Omdat ons doel ook is om ouders te informeren, hebben wij geprobeerd contact te krijgen met het team in Mexico. Juist omdat we tegen ouders willen zeggen dat dit echt een interessante optie is om naar te kijken. Maar dan wel gebaseerd op accurate informatie zoals: wat houdt de behandeling precies in, wat wordt er gedaan, wat voor onderzoek ligt er aan ten grondslag, wat zijn de resultaten, etc.

Helaas reageerden de dokters uit Mexico niet op onze vragen. De enige keer dat ze hebben gereageerd was toen wij melding maakten dat we interesse hebben om te investeren. Na die reactie vroegen wij meer (achtergrond)informatie en daarna volgde helaas de nog steeds aanhoudende stilte.

‘Mexico kinderen in overzicht’

Daarom hebben wij zelf onderzoek gedaan naar de mogelijke resultaten. De informatie die wij hebben kunnen vinden (voornamelijk via Facebook), zijn verwerkt in een spreadsheet dat hier gedownload kan worden.

De resultaten zijn nog te wisselend om een gefundeerde uitspraak te doen. Vooralsnog lijkt het erop dat de tumor in een klein aantal gevallen niet meer zichtbaar is, maar de klinische staat van het kind is dan wel zeer slecht. Vraag is of dat nog hersteld. Kijk bij het schema goed naar datum van diagnose en behandelingen voor Mexico, in veel gevallen is het helaas nog te vroeg om echt vast te kunnen stellen dat de behandeling werkt of heeft gewerkt.

Meer informatie? Meld het ons

Als mensen meer informatie voor ons hebben over deze kinderen of over kinderen die hier nog niet op staan, dan vernemen wij dat graag zodat wij dit spreadsheet verder kunnen aanvullen. Wij zullen het in ieder geval in de gaten houden want ook wij hopen dat deze behandeling werkt.