acties 2012

Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor alle kleine en grote giften die we in 2012 hebben ontvangen. Hieronder staat een overzicht van de voornaamste acties uit 2012.

12 januari 2012: Donatie ASR Foundation

Op 12 januari jl. zetten ruim 80 medewerkers van ASR zich in voor het goede doel tijdens een feest voor en door het personeel. Met een dansact, muzikale noot of presentatie zorgden zij voor geslaagd entertainment. Anderen droegen een steentje bij als fotograaf, barkeeper of EHBO’er. Centraal middenpunt vormde de goededoelenmarkt waar 15 collega’s hun goede doel promootten. Voor elke persoonlijke bijdrage heeft ASR Foundation een bedrag beschikbaar gesteld voor het goede doel. Bezoekers van het feest konden dit bedrag verhogen door een digitale donatie van 10 euro aan één van deze doelen. Voor Stichting Semmy is door de medewerkerss totaal 196 euro bij elkaar gebracht. Wij danken allen hiervoor.

28 januari: De Wollebrandcross
Stichting de Wollebrandcross organiseert jaarlijks (sport)evenementen waarvan de opbrengst is voor organisaties die zich inzetten om de gezondheid en/of levensomstandigheden van minderbedeelde kinderen te verbeteren. Hierbij hebben Westlandse initiatieven de voorkeur. En dat Westlanders het hart op de goede plek hebben zitten is wel duidelijk, want in 10 jaar tijd kon ruim 1.6 miljoen euro worden verdeeld over meer dan 60 goede doelen.
Onze vreugde was dan ook groot toen wij hoorden dat wij één van de goede doelen waren.
Het evenement is inmiddels een samenvoeging geworden van diverse andere evenementen zoals een kerstmarkt, spinningmarathon, jeu de boules wedstrijd, zwemcross, walking dinner, bridgetoernooi, fietstocht en afsluitend dan de wollebrandcross dag. De laatste kent ook weer diverse onderdelen zoals wandeltocht, kidscross, open Westlandse Cross Kampionschap, Recreatieloop, aangepaste fietstocht en wordt afgesloten met een afterparty.
Meer informatie op de site www.wollebrandcross.nl

De totale opbrengst van deze Wollebrandcross is €278.000 welke verdeeld is over 3 grote en 3 kleine doelen. Stichting Semmy heeft inmiddels €25.000,– ontvangen. Een geweldig bedrag !

31 januari 2012: Afscheidsbijeenkomst Jaco den Boer
Na een dienstverband van meer dan tien jaar nam Jaco den Boer samen met zijn vrouw Petra (ouders van Joran den Boer) afscheid van Rabovastgoedgroep. Hij ging een uitdaging aan bij een nieuwe werkgever. Tijdens de bijeenkomst werd een collecte gehouden voor Stichting Semmy die iets meer dan € 900,– opbracht. Jaco en Petra hebben die afgerond naar maar liefst 1.000 euro. Veel dank hiervoor!

2 t/m 4 februari 2012: Spijkerbroekenactie in Druten.
Winkel Seven Women en Men hield in februari een geweldige spijkerbroeken actie. Elke 2e jeans werd verkocht voor € 10,- en dat leverde het geweldige totaalbedrag op van € 700,–.

4 februari 2012: Optidee4Semmy 
Tijdens dit event stelden microvezelspecialisten Rudy en Wilma Moors de bijzondere Optidee producten voor. Voor meer informatie www.wilma-moors.optidee.net. Tevens presenteerden zich op deze dag ook een aantal kleine zelfstandige ondernemers waaronder: Bellypaintster, Fotografie, Jojokids, schoonheidsverzorging Jamala etc. De opbrengst van de kraamverhuur ging naar Stichting Semmy. Ook de grootouders van Rick Gubbels stonden er met een stand van Stichting Semmy. De opkomst was zeer gering, maar het heeft toch voor Semmy het mooie bedrag opgebracht van € 300,- euro. Dit is overhandigd door Wilma en Rudy Moors aan Ger Meskens.

5 februari 2012: 1e Maartenconcert
Op 5 februari werd voor de eerste keer een huisconcert georganiseerd door de familie Schell, ter herinnering aan hun zoon Maarten Schell die op 29 april 2010 overleed aan een ponsglioom. De hele huiskamer zat vol met familie en vriendjes van Maarten die luisterden naar muziek voor hoorn, piano en zang. Onder het motto hoe zet je verdriet om in energie werd er aan het eind door iedereen uit volle borst meegezongen! Met elkaar werd € 375 bijeengebracht voor stichting Semmy.

5 februari 2012: Midwinterloop Apeldoorn voor Stichting Semmy.
Op zondag 5 februari hebben Demi en Crista Steunenberg (zus en moeder van Danique Steunenberg) samen met vrienden de 8 km tijdens de Midwinterloop van Apeldoorn gelopen in Stichting Semmy shirt. Ze hadden allemaal de fotosticker van Danique Steuneneberg op hun shirt geplakt om iedereen te laten zien dat zij voor haar liepen! Tijdens het lopen dachten ze ook steeds aan haar, aan hoe zij geknokt heeft, hoe dapper en sterk ze was. Ze liepen met Danique in hun gedachten en willen zo haar lotgenootjes een kans op overleving geven.
Ook collega’s van de vader van Danique  (Rene) liepen mee in een shirt van Stichting Semmy. De lopers werden bij de finish gesteund door vrienden en familie.
Ook René ging met Henk, Bram, Tim, Freek, Henk en Tjalling de 18 km lopen voor Stichting Semmy, altijd weer dezelfde toppers die de Stichting blijven steunen! Bedankt, voor de zoveelste keer jongens! Ook gaat deze groep in Juni La Marmotte fietsen voor Stichting Semmy, kijk daarvoor op www.bike4semmy.nl. Al met al hebben ze dus met 17 lopers in Semmy shirt de stichting weer onder de aandacht gebracht. Tijdens de loop hoorden we een jongetje zeggen, “kijk, dat heb je alweer Stichting Semmy, wat is dat dan?” en een andere vrouw vroeg ook aan Ingrid waar de Stichting voor staat en daar doen we het ook voor.
De ouders van Danique willen heel graag iedereen bedanken die deze middag (en in de weken van voorbereiding) heeft meegelopen en heeft aangemoedigd. Het is heel belangrijk voor hen om te voelen dat zij hun gevoel en hun verdriet kunnen delen en dat zij dit samen voor Danique en voor Stichting Semmy doen!!!

8 februari 2012: Actiedag basisschool de Flosbeugel
Groep 8 van basisschool de Flosbeugel uit Enkhuizen organiseert elk jaar een actiedag voor een goed doel en dit jaar hadden ze voor Stichting Semmy gekozen. Een nichtje van Tommie Straatman zit op deze school vandaar de keuze voor Stichting Semmy. Binnen de school was van alles te doen. Er waren allerlei workshops die gevolgd konden worden zoals zeepketting maken, 3d kaarten maken, cupcakejes versieren, knutselen, etc. Er werden mooie creaties gemaakt. Maar ook konden de kinderen kiezen voor dansen, tafeltennis of turnen. In de hal was de bar waar allerlei lekkere dingen te koop waren. In de hal stond een stand met tweedehands spullen die ook goed verkocht werden. Met een loterij werd de dag afgesloten.
De dag was, ondanks dat er geschaatst kon worden op natuurijs, een groot succes met een opbrengst van ruim € 1100,- die namens Stichting Semmy in ontvangst werd genomen door Margriet Pasveer, moeder van Jasper Koning. Een fantastisch resultaat!

 

12 februari 2012: Doe en Droombeurs te Bussum
In januari mochten wij van webshop www.comfystuff.nl  een donatie ontvangen van € 150,-. Als je iets koopt in deze webshop dan steun je stichting Semmy en dit was het resultaat van de eerste drie maanden! Gewelding.
Op 12 februari stond de eigenaresse van Comfystuff op de Doe en Droombeurs te Bussum. Een beurs voor ouders en kinderen, over opvoeden en welzijn (zie www.bijpurple.nl). Met een donatiebus en folders. Het resultaat is nog niet bekend want de opkomst was (mede door het mooie schaatsweer) laag. Niettemin wij zijn blij met alle aandacht die we kunnen krijgen dus Astrid, bedankt!

25 februari 2012: Zaalvoetbaltoernooi Love for Benefit
Op deze datum organiseerden Raoul en Marike Graham een zaalvoetbaltoernooi wat plaatsvond in het  sportcomplex Topsportcentrum Rotterdam.
Deze 4e editie van Love for Benefit mag gerust een succes genoemd worden want er is een prachtig bedrag van € 1.257,-  opgehaald. Dit jaar kwam de opbrengst volledig ten goede van Stichting Semmy. Dankzij Risa IT, Active professionals, TMR, VV Nieuwerkerk en alle deelnemers werd dit  mooie bedrag bij elkaar gespeeld. Iedereen daarvoor bedankt!
Met 8 kinderteams (E & F selectie) en 10 volwassen teams waren er meer dan 100 deelnemers, iets waar de organisatie trots op is! De cheque werd namens Stichting Semmy in ontvangst genomen door Ari en Jolanda Rog, ouders van Iris Rog.

  

Februari/ maart 2012: Actie Pannenkoekenrestaurant t Sprookjeshof in Appeltern.
Pannenkoeken Restaurant de Sprookjeshof in Appeltern heeft een actie gedaan voor Stichting Semmy: 4 pannenkoeken eten is 2 pannenkoeken betalen. Deze actie liep tot eind maart. De actie heeft €200 opgeleverd voor Stichting Semmy.

Maart 2012: Gekleurde paaseitjes voor Stichting Semmy
Ook dit jaar verkoopt slagerij De Jong in Linne weer de bekende overheerlijke gekleurde eitjes. Van elk eitje dat tot Pasen verkocht gaat worden gaat weer 0,15 cent naar Stichting Semmy.
Bo Cloudt was leerling van de Triangel, zij overleed in augustus 2010 op 6 jarige leeftijd aan een Ponsglioom, een hersenstamtumor.
Het waren haar lievelingseitjes, vandaar dat Adriaan en Michele de Jong het geweldige initiatief hebben genomen om “Bo’s” eitjes in te zetten voor de strijd tegen hersenstamkanker bij kinderen.
De gegarandeerd altijd verse en lekkere gekookte eitjes zijn nu al te koop in de winkel, alvast bestellen voor later kan natuurlijk ook bij:
Slagerij de Jong.
Grotestraat 12 Linne.
Tel: 0475- 46 13 88
Laat de eitjes lekker smaken en alvast hartelijk bedankt voor jullie steun aan Stichting Semmy!

michelle de jong bij paaseitjes.JPG

16 maart 2012: presentatie CD Gezina van der Zwaag
De friese zangeres Gezina van der Zwaag heeft gezongen op de begrafenis van Florian, het zoontje van Babs en Ronald Gezelle Meerburg. Deze gebeurtenis heeft veel indruk op haar gemaakt en sinds die tijd heeft ze wel eens nagedacht hoe zij iets zou kunnen betekenen voor Stichting Semmy.
In het kort is nu haar plan dat zij een Friese versie van Gabriella’s song (uit de film ‘As it is in heaven’)
waarmee zij in de afgelopen jaren in Friesland wat bekendheid heeft gekregen, wil gaan verkopen via internet, en de opbrengst daarvan wil geven aan de stichting Semmy.
Op de achterkant van haar nieuwe album ‘Kontrast’zal nu komen te staan:
Op www.gezinavanderzwaag.nl/Semmy download je de studioversie van Gabriella’s liet met brassband De Bazuin Oentsjerk, voor minimaal 1 euro. De opbrengst van de downloads gaat naar de Stichting Semmy, en is op dit moment € 238,67.
www.gezinavanderzwaag.nl

17 maart 2012: Kinderkledingbeurs Stichting Semmy te Druten
Team Druten/Maas en Waal van Stichting Semmy organiseerde op zaterdag 17 maart van 11.00- 16.00 uur een beurs met tweedehands kinderkleding en speelgoed. De beurs was in het Bondsgebouw aan de  Kattenburg in Druten. De opbrengst van de verkoop ging naar de standhouders, de tafelhuur en de entree komen ten goede aan stichting Semmy. De totale opbrengst is € 426,–.

  

19 maart 2012: Onbeperkte donatie  ‘www.goedkoopnaardesauna.nl’
Ga je weleens naar de sauna? Surf dan nu naar de website www.goedkoopnaardesauna.nl. Sinds 19 maart jl. gaat 10% van de omzet die via deze site gemaakt wordt naar Stichting Semmy.
Wij worden er warm van …… en bedanken beheerder Jeroen van den Berg voor de steun. Nu maar hopen dat heel veel mensen via zijn site naar de sauna gaan!!

24 maart 2012: Fancy Fair te Baarn 
Op 24 maart j.l. vond op het terrein van de Amalia Astroschool te Baarn een fancy fair / veiling plaats waarbij de volledige opbrengst voor Stichting Semmy was. Op de deze school zaten Joep Hermsen en Jip Papen die beiden helaas zijn overleden aan de gevolgen van een ponsglioom. De opbrengst was maar liefst € 17.601,35!!!!! Iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm bedankt. En een speciale giften waren er van het bedrijf Juricasso (€ 2.500,-), Stichting Goki (€ 500,-), Buren van fam. Hermsen (€ 300), Jan Willem Jansen (bood maar liefst € 650,- tijdens loterij) en tenslotte van een stichting die anoniem wil blijven maar relaties heeft met de burgemeester (€ 3.000,-).

28 maart 2012: Goede doelen project binnen Avanade
Erwin Gademan koos binnen het goede doelen project van Avanade voor Stichting Semmy en haalde zo € 1.700,– op.

Februari t/m begin april: Acties team Maas en Waal
Wederom heeft men in Maas en Waal niet stil gezeten en zijn blij te kunnen vermelden dat na de duizend euro die we in februari al hebben ontvangen nu weer een aardig bedrag bij elkaar hebben gekregen vanuit Maas en Waal. Dit is verkregen door de kinderkledingbeurs die het team heeft georganiseerd, dit leverde 426,- euro op.
De kassa potjes die in Druten en dorpen in de omgeving stonden, zijn weer geleegd en dit leverde €632,30 op.
Daarnaast heeft Ger Mesken, de opa van Rick Gubbels, gecollecteerd voor Stichting Semmy op 3 vrije markten en dit bracht toch mooi 851,45 euro op.
In totaal heeft Team Maas en Waal dus in deze periode een bedrag van €1909,75 voor Stichting Semmy bij elkaar gekregen. En het team is met nog meer acties bezig.

Februari en 7 april 2012: Dartstoernooien in Tiel voor Stichting Semmy
De Eerste Tielse Darts Club [E.T.D.C.] heeft in februari en op 7 april darts toernooien georganiseerd, waarvan de opbrengst was bestemd voor Stichting Semmy.
De familie Mesken heeft zich hiervoor volledig ingezet.
Ger Mesken en Marcel Budde zijn naar Tiel geweest, waar Marcel namens Stichting Semmy de donatie in ontvangst heeft genomen, zie onderstaande foto.
We waren zeer verrast door het eindresultaat van €500,– gezien het feit dat deze darts club slechts een twintig tal leden heeft.
Geweldig bedankt.

7 april 2012: Collecte De Wijngaard te Zoetermeer
Op vrijdag 7 april j.l. is er een collecte gehouden voor Stichting Semmy tijdens de oecumenische Paasviering voor kleuters.
Deze viering heeft plaatsgevonden in De Wijngaard te Zoetermeer. Het ingezamelde bedrag was € 74,69.
Wij danken de kleuters en de voorbereidingsgroep kleutervieringen voor deze mooie actie.

7 april 2012: Kennedy-mars voor Esmee en stichting Semmy
Peter Smeets (de vader van Esmee) heeft samen met een vriend (Michel) de Kennedymars in Sittard
uitgelopen, maar liefst 80 km. In 14 uur. Zij deden dit voor Esmee en natuurlijk ook om aandacht aan Stichting Semmy te geven.
In mooie Tshirts met foto’s van Esmee en tekst van Stichting Semmy kwamen zij over de finish!
De werkgever (TNT) van Michel sponsorde hen en maakt nog € 650,– over naar de stichting!

8 april 2012: Schenking aan stichting Semmy door Mateo Taal
De meeste korfbalfans kennen hem vast wel, Mateo Taal, de korfbaljournalist van het AD. Enige tijd geleden heeft hij een prachtig artikel geschreven over Iris Rog (zie ook tab “de kinderen”). Mateo is altijd betrokken gebleven bij het wel en wee van Stichting Semmy. Op zijn verjaardag heeft hij geld opgehaald voor Stichting Semmy en een bedrag van 450 Euro gedoneerd. Een prachtige actie en een mooi gebaar.
Mateo, dankjewel!

10 april 2012: Sponsorloop op bbs De Vuurvogel in Helmond
Op 10 april jl. hield bbs De Vuurvogel uit helmond een sponsorloop waarvan de opbrengst naar stichting Semmy ging.
De keuze was snel gemaakt omdat op deze school helaas een meisje zit met deze verschrikkelijke ziekte.
Op 10 april werd het startsein gegeven door John en daarmee begonnen de 460 kinderen aan de loop die uiteindelijk maar liefst € 3.000,- heeft opgebracht.
Voor het patientje werd per klas 1 a4tje gemaakt met daarop een vrolijk berichtje of kaart zodat zij wist dat er op die dag aan haar gedacht werd. Wij vinden dit superlief en bedanken alle kinderen voor hun inzet!!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75n

11 april 2012: Bo’s eitjes
Vanaf maart 2012 waren bij slagerij de Jong in Linne gekleurde eieren te koop waarvan € 0,15,- per eitje naar de Stichting ging.
Nou ze hebben gegeten hoor daar in dat Limburg want de actie bracht maar liefst € 617,30 op!!

14 april 2012: Fancy Fair obs De Korenbloem te Putten
Met schoolgenootje Amber Vriens in gedachten organiseerde deze basisschool een leuke fancy fair waar de schoolkinderen en/of ouders met zelfgebrachte spullen op het schoolplein zaten. Er was een grote verloting waar heel veel waardebonnen, sieraden, speelgoed en andere spullen mee te winnen waren. Allemaal ter beschikking gesteld door de winkeliers in Putten
En er was een heuse veiling met tal van leuke prijzen zoals een midweek of weekend in een huisje voor 6-pers van Landall Heihaas, 2 kaarten om mee te gaan met een ballonvaart, een grote traptrekker van Fendt en heel veel ander bijzonder leuk en mooi speelgoed, er was gereedschap, werk van kunstenaars en nog veel en veel meer..
Aan de kinderen was ook gedacht; trampoline, luchtkussen, oudhollandse spelletjes en genoeg eten en drinken, zoals taart, popcorn en suikerspin enz.
De fair bracht in totaal maar liefst € 8.701,05 op!!!

15 april 2012: Nina4Semmy run
Sinds 2008 organiseert Stichting Semmy een Run 4 Semmy in Amsterdam. Deze run is 8 kilometer en wordt gelopen tijdens de marathon van Amsterdam. Het geld dat hiermee wordt opgehaald door de lopers gaat volledig naar Stichting Semmy.
Omdat er zoveel enthousiaste vrienden en bekenden mee wilden doen aan de RUN 4 Semmy 2012 in Amsterdam hebben de ouders van Nina Olthof als voorloper hierop een run in Winterswijk georganiseerd. Op zondag 15 april 2012 organiseerde Stichting NINA haar eerste NINA4Semmy Run!!
De Run viel uiteen in een kidsrun, een wandeltocht en hardloopwedstrijd. De laatste was 5 kilometer. In totaal deden meer dan 900 mensen mee!! De opbrengst is maar liefst € 22.500,-. De cheque is tijdens de Stichting Semmy familiedag door de ouders van Nina overhandigd. Voor verdere informatie www.stichtingnina.nl

26 april: 50-jarig huwelijksjubileum voor Stichting Semmy
Op 26 april j.l.  vierden de familie A. den Dikken hun 50-jarig huwelijksjubileum. Zij deden dit  in besloten familie-kring, te weten met kinderen, kleinkinderen en broers en zussen. Omdat ze zes jaar geleden een kleindochtertje van bijna zeven jaar hadden verloren aan een tumor in de hersenstam meenden zij er goed aan te doen om geen kadootjes te vragen maar in plaats daarvan een gift voor SEMMY in een doos te doen. Dat leverde het bedrag op van € 400,-. Dank jullie wel!

28 april 2012: Zumbathon voor Stichting Semmy te Zwolle
Naar aanleiding van een krantenknipsel inzake de levenskransactie van Rein en Els de Jong (ouders van Hidde de Jong) had  ‘The Funky Factory’ in Berkum (een wijk van Zwolle) samen met de Wijkvereniging Berkum het plan opgevat om in de buurt een Zumbathon voor Stichting Semmy te organiseren. The Funky Factory verzorgt Zumba, Streetdance, Steps en Bewegen voor ouderen in deze buurt.
Deze middag voor Semmy en Hidde vond plaats op zaterdag 28 april in het wijkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 in Zwolle (Berkum) van 14.00 tot 17.00 uur.

30 april 2012: Koninginnedag Andijk
De vriendinnen Lynn Basjes(12) en Denise Dekker (14) probeerden op koninginnedag in Andijk door middel van allerlei ludieke dingen zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Semmy.
Zo bakten ze onder andere pannenkoeken maakten ze hotdogs. Supermarkt De Dekamarkt in Andijk was  bereid om deze actie te ondersteunen door pannenkoekenmix, melk, worstjes, broodjes, limonade en bekers en bordjes te schenken. Dankzij de Dekamarkt werd zo iedere eurocent pure opbrengst voor de Stichting Semmy. Daarnaast stelde  “De Kapel” stroom en ruimte beschikbaar en ondersteunde ook het plaatselijke weekblad De Andijker deze actie.
De opbrengst uit de verkochte limonade, hot dogs en vers gebakken pannenkoeken was maar liefst €. 370,60. Er zijn 200 hotdogs verkocht en ongeveer 150 pannenkoeken.
Gelukkig kregen de dames spontaan hulp van Thomas en Wesley, de broers van Jasper Koning en kon iedereen, zonder lange wachttijd, genieten van een heerlijke pannenkoek of hotdog en werd daarbij Stichting Semmy prachtig ondersteunt.
En het was een gezellige boel rondom hun kraam!
Marleen Mantel, Fleur Stavenuiter, Britt Kooiman en Houkje de Boer (allen 11 of 12 jaar) waren ook (weer) actief voor de St Semmy. Zij hebben het initiatief genomen om manicures aan te bieden op de Koninginnedag-vrijmarkt voor de St. Semmy. Deze dames haalden met hun actie ook nog maar liefst €. 61,00 op!
Lynn en Denise bedanken het oranje-comité voor de aangeboden plaats op het plein, de Andijker voor de publiciteit, iedereen die mee heeft geholpen en/of middelen beschikbaar heeft gesteld en natuurlijk alle “klanten”  en spontane giften waardoor deze actie een succes is geworden.

€. 431,60 voor Stichting  Semmy door de acties van de dames is een prachtig resultaat waar ze trots op mogen zijn!

5 en 6 mei: Lentefair Afferden
Team Maas en Waal (bestaande uit Marcel en Trix Budde (de ouders van Britt Budde) en Ger en Marie Mesken (de grootouders van Rick Gubbels) stonden met een stand op de lentefair in Afferden. Het enigste negatieve aan deze dagen was het weer, zondags zelfs koud. De stand was bijna leeg gekocht en de grabbelton moest een paar keer bijgevuld worden. De kou was gauw vergeten toen ’s avonds de belans werd opgemaakt. Ze kregen het er echt warm van toen we constateerden dat zij als team een record bedrag binnen gehaald hadden! Met trots kan gemeld worden dat er maar liefst het bedrag van € 1422,65 werd opgehaald.

7 mei 2012: Actieweek C1000 Els Boek te Leeuwarden
In week 19 (2e week in mei 2012) werd er een Thema week georganiseerd in de C1000 Els Boek in Leeuwarden. De opbrengst van deze thema week ging naar Stichting Semmy. De manager van de C1000 heeft connecties met de familie van Florian* Gezelle Meerburg, maar omdat de Familie Gezelle Meerburg Noppers momenteel voor een half jaar in Zuid Afrika zitten, was Grietje Hoogland, de moeder van Femke* Hoogland, die week het “gezicht” van Stichting Semmy.
De C 1000 heeft maar liefst € 4.500 overgemaakt. Ook heeft Grietje een stand bemand waar ze boekenleggers en sleutelhangers van Stichting Semmy verkocht. Dit bracht ook nog eens € 183,37 op.

14/15 mei: Stand stichting Semmy bij Molendag
Stichting Semmy mocht met haar stand staan bij de feestelijke molendag in Alphen aan de Maas. De stand, bemand door Ger en Marie Meskens (grootouders van Rick Gubbels*) werd goed bezocht en zo was er een prachtige opbrengst van € 336,50

17 mei: boekenmarkt/braderie in Vaassen
Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei jl. werd er in Vaassen een boekenmarkt/braderie georganiseerd, zie www.vaasaqua.nl. Vanaf 9.00 uur tot 17:00 uur was er in het centrum een boekenmarkt met meer dan 175 kramen een kunstmarkt met 20 kramen en een grote braderie met meer dan 150 kramen.  Tijdens deze boekenmarkt was er een aktie voor Stichting Semmy waar de ouders en vrienden van Danique Steunenberg zich voor inzetten, zie www.bike4semmy.nl.
D.m.v. een verloting en het beheren van de toiletwagen werd er geld ingezameld en daarmee St. Semmy weer onder de aandacht gebracht. De dag bracht bijna € 2.000,- wat zal worden ingebracht in de totale opbrengst van bike4semmy, zie 23 juni.

17 mei t/m 1 juli 2012: aardbeien voor Stichting Semmy
De ouders van een klasgenootje van Bo Cloudt* telen aardbeien en verkopen ze aan huis. Bo was verzot op aardbeien en de familie Theunissen uit Odiliënberg besloten om hun aardbeien in te zetten in de strijd tegen hersenstamkanker bij kinderen. Zij doneerden van elk verkocht bakje met aardbeien 50 ct. aan Stichting Semmy. Naar aanleiding van deze actie waren de ouders van Bo, Chantal en Jan, op zondag 27 mei jl. bij de lokale omroep roerstreek te gast geweest in het ontbijtprogramma “sjpek mit eier”. Jullie kunnen het filmpje op de volgende link zien: http://www.houtwormkastjes.nl/Nieuws.html. Langs de weg naar “Het Akkertje” (boerderij die de aardbeien verkoopt) staat een leuk bord. Het bord en de shirts in het filmpje zijn gesponserd door Chantal’s werkgever “Verheggen Sport & Textiel” in Heythuysen.

26 mei 2012: benefiet voor Esmee
Op de tiende verjaardag van Esmee Smeets* werd er in Maastricht een benefietavond georganiseerd waarbij diverse artiesten belangeloos optraden. Zie hier voor het programma: benefiet Esmee.

De avond was druk bezocht en Jan Cloudt, vader van Bo*, hield namens Stichting Semmy een toespraak. In totaal bracht de avond het enorme bedrag van € 4.200 op.

28 mei 2012
Party Event Vaassen kwam met het voorstel om tijdens de Open Dag van Recreatiepark de Scherpenhof geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Dat heeft mede door een veiling met een fantastische veilingmeester een superbedrag opgeleverd voor Stichting Semmy, maar liefst € 975,00! Heel graag willen wij dan ook iedereen van Recreatiepark de Scherpenhof en in het bijzonder Riekie en Kinne van Embden, Party Event Vaassen-Casper Vuursteen, de veilingmeester en alle donateuren, sponsoren en bezoekers van de Open Dag die een donatie hebben gedaan heel hartelijk bedanken!

Mei 2012: Lege flessenactie OBS Het Palet
Deze lege flessenactie werd gehouden tijdens de sportweek op de school (OBS Het Palet) waar Esmee Smeets* heeft gezeten. Aan de sportweek wordt altijd een goed doel gekoppeld en zonder dat de ouders van Esmee het wisten, hadden ze voor Stichting Semmy gekozen. De leerlingen hadden overal massaal lege flessen opgehaald en het mooie bedrag van 360 euro opgehaald.

Fietstocht
Scholengroep Den Haag Zuid-West heeft in mei 2012 een fietstocht georganiseerd van Den Haag naar Barcelona. Met 20 deelnemers werd in 12 dagen een afstand van ruim 1.500 kilometer gereden met wind, hagel en heel veel regen. Één van de deelnemers was Marijn van der Marel (neef van Iris Rog).

Aan deze uitdaging is op zijn initiatief een tweede goede doel toegevoegd: Stichting Semmy. Na het volbrengen van de tocht kon een bedrag van € 10.000 worden overgemaakt aan Stichting Semmy!

 

1 juni : donatie Marcel Wijers 
Op 26 mei jl. is de lievelingsoom van Susanne Hermsen, moeder van Joep*, op 65-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Deze tumor werd een week na zijn pensionering afgelopen herfst geconstateerd, inoperabel. Het leek wel of de film van Joep zich weer afdraaide alleen dan op een oudere leeftijd. Haar oom, Marcel Wijers, vond dat de kinderen de toekomst hadden en hij vond wat de ouders van Joep hadden meegemaakt verschrikkelijk en dit hele gebeuren greep hem erg aan. Daarom is er besloten om i.p.v. bloemen een donatie te vragen voor Stichting Semmy. De collectebussen zaten zo vol dat er geen envelop meer in kon. De ouders van Joep vinden het een heel mooi gebaar dat men tijdens een uitvaart van een ouder (ook nog jong) iemand collecteert voor de ziekte van de kinderen zoals Semmy en Joep en alle anderen. In totaal werd er € 1.100,– gedoneerd.

2 juni 2012: Jump4Semmy
De dochter van Jan en Antoeska Renes,  Elisa (7 jaar),  overleed in 2008 aan een ponsglioom. Al snel daarna kregen zij het idee om een actie op touw te zetten voor Stichting Semmy en zo het onderzoek naar DIPG te steunen. Met behulp van vele lokale sponsors en meer dan 150 vrijwilligers hebben zij een dag- en avondprogramma georganiseerd in Jaarsveld (gemeente Lopik) op recreatieterrein Salmsteke langs de rivier de Lek (zie ook www.jump4semmy.nl).
Overdag van 11.00-18.00 uur was er veel te doen voor gezinnen; allerlei ‘spring’attracties zoals bungee-trampolines, gewone trampolines, springkussens, ponyrijden, bumberball en slingerbal. Maar er was ook een gezellig kermisstraatje en zweefmolentje, knutselhoek en schminken voor de kleinsten. Ook was er live music in de podiumwagen en een DJ. Intussen was er een wedstrijd polsstokverspringen aan de gang; tijdens het kampioenschap van Jaarsveld lieten alle deelnemers zich sponsoren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te springen voor Stichting Semmy. En er werden clinics gegeven. De opbrengst van € 10,- per deelnemer gaat weer naar het goede doel.
Maar het evenement was nog niet voorbij. ’s Avonds was er voor 16+ een Hollandse Feestavond: een gezellig concert in de feesttent op recreatieterrein Salmsteke (Lopik). Jan Smit, Jannes, Helemaal Hollands en Wesley Blok traden op!!
Wij van Stichting Semmy hebben erg genoten en zelf nog de stand van ‘eendjes hengelen’ bemand. Echt supergezellig. En deze qua omvang grootste actie voor Stichting Semmy ooit bracht het geweldige bedrag op van € 30.000,–!!!!!

Foto´s zijn te zien en te bestellen, waarbij de opbrengst minus de kosten voor Stichting Semmy zijn, via:
http://lopik.allesvan.nl/agenda/detail/month/-1/id/20716/Jump4Semmy

10 juni 2012: Tafeltennistoernooi ONI
“ONI for SEMMY”: Op 14 april 2011 kreeg Gijs de Haas, stiefvader van Rick* van 14 jaar te horen dat zijn stiefzoon een hersenstamtumor had. Zijn wereld stortte in en helemaal toen er werd gezegd dat zijn levenskans maar 3 maanden tot 1 jaar was. Vreselijk, oneerlijk en nog zo jong. Op 13 oktober 2011 is Rick* overleden op de leeftijd van 15 jaar. Rick* had één grote wens: hij wilde dat deze ziekte zou stoppen en dat alle kinderen (ongeveer 15/18 per jaar) die dit overkomt een levenskans zouden krijgen. Ook tafeltennisvereniging ONI was hier diep door geraakt en daarom zetten zij zich in voor stichting Semmy. Op zondag 10 juni 2012 werd een toernooi georganiseerd waarbij de opbrengsten grotendeels t.g.v. Stichting Semmy kwamen.

10 juni 2012: Zuidas Run
Op 10 juni jl. was de Zuidas Run. In de afgelopen jaren heeft de Zuidas Run zich ontwikkeld tot De Business Run van Nederland. Er werd gestreden om de titel ‘snelste loper van de Zuidas’ over afstanden van 4EM en 10EM. Voor de kleine hardlopertjes tot 12 jaar was er de Kids Run van 1km.
Zoals ieder jaar steunen de deelnemers aan de Zuidas Run samen een goed doel. Net als in 2011 was dat dit jaar het VUmc Cancer Center Amsterdam, waar we met elkaar het project ‘Fit Ondanks Kanker’ steunen. De Kids Run stond in het teken van Stichting Semmy en dat leverde maar liefst € 5.000,- op!

10 juni 2012: Tafeltennistoernooi ONI
“ONI for SEMMY”: Op zondag 10 juni stond het club gebouw van Tafeltennisvereniging Oni uit Woezik in het teken van Stichting Semmy. Gijs is een fanatieke speler van deze club en samen met Corina de moeder van Rick* en de bestuursleden hebben zij deze dag een geweldig toernooi georganiseerd. Vierentwintig tafeltennissers en ans vulden deze dag de hal op. Het inschrijfgeld à 5 euro was geheel voor de Stichting. Er waren zelfs sponsors gezocht voor o.a broodjes gehakt,een fust bier, en spullen voor op de stand, dit kwam voor 100% ten goede aan Stichting Semmy. Oni zelf stelde 50% van de baromzet beschikbaar. Geweldig
Ook de bekers waren gesponsord. Er werd gestreden om de 1,2, en 3 de prijs, Oni heeft besloten om een wisselbeker uit te reiken aan de beste speler, zodat hij deze volgend jaar kan verdedigen op het volgende Oni for Semmy Toernooi. [Medio Mei]
Het was een mooie, sportieve en zeer gezellige dag. Na het opmaken van de kas mocht Ger het mooie bedrag van 1045 Euro in ontvangst nemen. Een zeer mooi resultaat!!!!

Juni 2012: Avondvierdaagse in shirts Stichting Semmy
De obs De Korenbloem uit Putten liep tijdens de avondvierdaagse in shirts van Stichting Semmy. In hun gedachten was hun in mei overleden klasgenootje Amber Vriens.

Juni 2012: Viool CD te koop via www.stichtingnina.nl
Petra Westra die voor de ouders van Nina Olthof veel betekend heeft, gaat een nieuwe viool cd uitgeven precies op de overlijdensdag van Nina op 26 mei jl. heeft ze met Scala (Nina’s vioolessemble) te Belfort in Frankrijk gespeeld. Voor de ouders van Nina is dit van onschatbare waarde. Zij hebben een sponsor gevonden die de perskosten van deze CD willen betalen!
In juli/aug worden 2.500 cd’s gedrukt, de CD gaat €20 euro incl. verzending kosten!
Het hele overgebleven bedrag is voor stichting Semmy. Dus houd je van vioolmuziek surf dan eens naar www.stichtingnina.nl en bestel deze bijzondere CD.

17 juni 2012: Inzameling Jolanda Ramakers!
Op de Jaarlijkse familiedag van Stichting Semmy in Baarn overhandigde Jolanda Ramakers, moeder van Nicky Vrencken*, ons een cheque van maar liefst €7.500,-. Dit geld had ze het afgelopen jaar ingezameld met allerlei acties. Ze heeft ons beloofd zich ook het komend jaar in te zetten voor de stichting!

17 juni 2012: Familiedag Stichting Semmy
Op 17 juni jl. hadden wij weer onze jaarlijkse familiedag. Ditmaal gesponsord door rotary Soest Baarn en Stichting Zonnegloren die wij natuurlijk enorm bedanken. De dag begon om twaalf uur met geweldige lunchpakketten van Sodexo Catering voor iedereen waarbij ook aan de kinderen gedacht was.

De kinderen speelden ondertussen al lekker in de speeltuin en de ouders maakten (veelal hernieuwd) kennis met elkaar.
Hierna waren er presentaties van de onderzoekers: prof. G.J. Kaspers hield een inleidend praatje waarna Esther Hulleman, Viola Caretti en Sophie Veldhuijzen van Santen het overnamen. Voor Viola was het de laatste keer dat zij bij de familiedag aanwezig was. Zij is namelijk in juli gepromoveerd en gaat in de Verenigde Staten werken bij Michele Monje, deze onderzoekster richt zich ook op DIPG.
Al het onderzoeksnieuws dat verteld werd, staat inmiddels op de site op de pagina ‘onderzoeknieuws’!

   

Na de presentaties kreeg John nog een paar geweldige cheques uitgereikt.

    

Onderwijl waren de kinderen druk bezig een toneelstukje te repeteren onder de bezielende leiding van Chiel Christiaans. Prachtig verkleed en opgemaakt werd het toneelstuk, waar ook nog in werd gedanst, opgevoerd. De ouders genoten en de kinderen kregen een staande ovatie!

 

We bedanken nogmaals onze sponsoren, de ouders en medewerkers van VUmc voor deze goede dag!

23 juni 2012: Bike4Semmy
Een groep sportvrienden van René, de vader van Danique Steunenberg, heeft sinds kort een nieuwe site gelanceerd: www.bike4semmy.nl
Een groep van 11 wielrenners gaat in Juni 2012 La Marmotte fietsen (178 km in één dag over de zwaarste bergen in Frankrijk). Weer een fantastisch initiatief om Stichting Semmy onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Het ingezamelde sponsorbedrag (o.a. door de oliebollenactie) staat nu al op meer als 4.000,- euro!! Sportvrienden van René, bedankt en succes!!

23 juni 2012: Bike4Semmy, La marmotte
Op donderdag 6 september heeft de overhandiging plaatsgevonden van de cheque van € 12.000,= aan de Stichtingen Semmy en SBBvK. Wat een fantastische bijdrage voor beide stichtingen!! Vorig jaar kwam een groep van tien fietsers op het idee om geld in te zamelen voor twee stichtingen, te weten de Stichting ‘Semmy’ en de Stichting ‘Beeldgestuurde Behandeling van Kanker’. Als einddoel hadden de wielrenners de beklimming van diverse zware bergen in de Franse Alpen. Dat gebeurde op 23 juni. Over een afstand van maar liefst 170 km moesten ze 80 km zwaar klimwerk verrichten. En dat deden ze met heel veel succes.
Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, werden diverse acties op touw gezet. Zo werd vorig jaar op zaterdag 10 december een grote oliebollenactie gehouden waarbij maar liefst 6500 oliebollen uit het vet kwamen. Er werd een grote feestavond op 12 mei georganiseerd in de skihut van Anton. Hiervoor konden 50 mensen een kaartje kopen van 40 euro en daarvoor hadden ze de hele avond gratis eten en drinken. Tijdens Hemelvaartsdag stonden ze op Vaasaqua en werden de toiletgebouwen schoon gehouden voor de bezoekers. En als klap op de vuurpijl dan de beklimming van die zware bergen in de Franse Alpen met de Col du Glandon, de Col du Telegraphe, de Col du Galibier, de Col du Lautaret en Alpe d’Huez. Diverse bedrijven en ook particulieren sponsorden de wielrenners voor deze zware Alpenrit waarbij de renners in hun gedachten bij Danique* en Wendy* waren.
Als eindresultaat nu een opbrengst van 12.000 euro, waarvan de helft dus ging naar de Stichting ‘Semmy’en de andere helft naar de Stichting SBBvK.
De fietsers waren: Anne Docter, Bram van Essen, René Steunenberg, Marcel Commandeur, Henk Veldman, Stephan Nienhuis, Erwin Horst, Freek Jonkers en Dolf Zijlstra. De begeleiders waren: Marinus de Weerd en Wim van de Mars.

24 juni 2012: taartwedstrijd De Hertogin
Familie Vugts is in Hilvarenbeek begonnen met de Hertogin (www.dehertoginvanhilvarenbeek.nl). Ze hebben een tea room, een bakwinkel, een kado&deco winkel en workshop ruimtes. Ze hebben daarvoor een grote groep enthousiaste, creatieve dames bij elkaar gebracht die producten maken voor in de winkels en die workshops geven. En ze wilden heel graag Stichting Semmy steunen wat in tijden van recessie niet makkelijk is. Op 24 juni 2012 vond echter in Hilvarenbeek de Hilvermert plaats, een jaarmarkt in combinatie met het Elastiek-muziek festival, waar jaarlijks gemiddeld 10.000 tot 15.000 bezoekers op af komen. Deze dag maakte De Hertogin deel uit van de jaarmarkt en organiseerde een ‘taartwedstrijd’ waarbij het inschrijfgeld voor de taartwedstrijd werd gedoneerd aan stichting Semmy. Ook werd tijdens deze dag stichting Semmy gepromoot.

3 juli 2012: Sponsorloop Godelindeschool te Naarden
De klas van Sophie Klop* en haar zusje met vriendinnen hebben op 3 juli een sponsorloop georganiseerd.

4 juli 2012: Sponsorloop Godelindeschool te Naarden
Op 23 november 2012 overleed Sophie Klop aan de gevolgen van een DIPG. Haar klas(Groep 8B van de Godelindeschool te Naarden) organiseerde tezamen met haar zusje en vriendinnen een sponsorloop op 4 Juli jl.. De week voor de loop hebben ze allemaal sponsors gezocht. Ze zijn alle straten in de buurt langsgegaan en hebben alle mogelijke vrienden benaderd. Er mocht 20 minuten gerend worden met rondjes van 300 meter. Het was die dag heel warm maar de kinderen realiseerden zich dat zij het lang niet zo zwaar hadden als de kinderen die deze ziekte krijgen, zoveel als die meemaakten. En Sophie hield veel van sporten en dus werd zo ook een mooi symbolisch gebaar naar haar gemaakt.
Na afloop was er ijs en een glas (kinder) champagne. Maar het gevoel dat er iets gedaan was voor kinderen als Sophie in de toekomst werd de mooiste beloning gevonden. En die week erna bleek dat met de 35 kinderen die meededen ca. € 6.500,- was opgehaald. Daar kunnen ze trots op zijn!!

 

5 & 10 juli 2012: Sponsormiddag De brug
Directeur Nico de Redelijkheid neemt afscheid van zijn school obs De Brug. Deze school wilde iets speciaals doen voor haar geliefde directeur en wilde ook een goed doel steunen dat dicht bij zijn hart lag. Zo kwam Stichting Semmy in beeld omdat kleinzoon Derk* aan de gevolgen van een DIPG was overleden.
Het afscheid bestond uit twee delen. Allereerst een sponsormiddag waar in het bijzijn van notaris Rick de Jong de kinderen op een zeer hete middag hun talenten op geweldige wijze hebben kunnen laten zien. Daarvan is proces-verbaal opgemaakt en die werd in de kluis van het notariskantoor bewaard. Foto’s zijn te zien op www.c-designs.nl/debrug.html.
Op 10 juli gingen de kinderen in 5 groepen (alle leeftijden door elkaar) een film/drama opdracht met beperkte middelen voorbereiden. Na een pannenkoekenlunch volgden de presentaties van de 5 groepen. Deze werde afgewisseld met de overhandiging van cadeaus waaronder een cheque aan Margriet Pasveer, moeder van Jasper*.
Het bedrag op de cheque was uiteindelijk maar liefst…

9 t/m 13 juli: Zuiderzeeroute voor Stichting Semmy
Laura Roelandschap heeft van dichtbij (als vriendin van groepsleerkracht De Korenbloem van Amber Vriens*) meegemaakt wat voor een heftige periode het kan zijn wanneer een kind/leerling van school wordt getroffen wordt door een ponsglioom. Daarom wil zij in de eerste week van de zomervakantie een sponsorfietstocht gaan houden. De voorbereidingen zijn al getroffen.
De bedoeling is dat zij, in haar eentje, de Zuiderzeeroute gaat fietsen binnen 6 dagen. Zelf is ze niet zo’n avonturier en al helemaal niet sportief en daarom is dit des te spannender. Veel mensen, die haar kennen, snappen dit en heb tot nu toe al ruim €500,- aan sponsorgelden toegezegd. Natuurlijk is ze nog niet klaar met het zoeken van sponsoren. Dus mocht je haar willen steunen mail dan naar info@stichtingsemmy.nl!

16 juli: statiegeld actie
Statiegeld actie bij de Jumbo in Winssen bracht € 141,40 op. Bedankt ook namens team Maas & Waal.

15 augustus 2012: 50 jaar getrouwd!
Bas en Reina den Boer, opa en oma van Joran*, waren op 15 augustus jl. 50 jaar getrouwd. Reden voor een feestje! Als cadeau hadden zij bij het feest geld gevraagd voor twee goede doelen, waaronder Stichting Semmy. Zo kon een bedrag van € 400,- naar ons worden overgemaakt. Gefeliciteerd en bedankt!

25 augustus 2012: Sponsorloop ‘de groene inval’
Tijdens het lustrum feest van de Groene Inval in Baarn werd een sponsorloop gehouden voor Stichting Semmy. De Groene Inval organiseert en faciliteert alle mogelijke vormen van natuur- en milieueducatie voor jong en oud.
Onder luid gejuich van het publiek gingen ongeveer 30 kinderen van start en deden hun uiterste best om heel veel rondjes te lopen om zoveel mogelijk geld op te halen. De kinderen deden het geweldig en liepen € 1.000,- bij elkaar voor het goede doel.

September 2012: dansschool “Like2Dance”
Ook dit jaar heeft dansschool “Like2Dance” in Den Haag besloten om de gehele opbrengst van de verkoop van de programmaboekjes van hun voorstelling “Hoe word ik dansjuf” in april 2012 geheel te doneren aan Stichting Semmy. De opbrengst is € 425,25.

September 2012: team Maas en Waal blijft actief!
De eerste zondag van september hebben Ger en Marie Mesken, grootouders van Rick Gubbels*,  op de Molenfeesten in Winssen gestaan en hebben daar incl. donaties het mooie bedrag bijeen gekregen van 500,95 euro. Het tweede weekend hebben ze op de Dadoufair gestaan (een fair van een kinderdagverblijf). Ze hadden daar een spontane uitnodiging voor gekregen en natuurlijk hebben Ger en Marie daar ook gebruik van gemaakt! Resultaat € 277,90. De derde zondag heeft Ger gecollecteerd op een rommelmarkt bij recreatiepark de Groene Heuvels in Bergharen. Ger was blij dat na de telling € 359,55 bijgeschreven kon worden. Ook zijn de kassapotjes weer geleegd met een mooie opbrengst van € 596,95 euro. En ze mochten in deze maand ook nog € 134 aan giften ontvangen. Ze waren dan ook zeer blij dat ze € 1.869,35 euro op onze rekening konden overmaken.

4 september 2012: opbrengst n.a.v. fancy fair Putten
Hannie van Boeschoten stond op 14 april jl. met zeepkettingen en insectenhotels op de fancy fair van obs De Korenbloem in Putten. Maar ook na de fancy fair heeft zij nog verschillende dingen verkocht en in opdracht gemaakt. Dit alles heeft nog een bedrag opgeleverd van € 375,- die zij overmaakte naar onze rekening!

 

12 september 2012: Mondial College
Op deze datum werd bekend gemaakt wat het Mondial College had bijeengebracht voor Stichting Semmy. Allereerst waren er de klasgenoten van Rick Gubbels* in de timmeropleiding houten tuinmeubelen van steigerplanken gemaakt, dit heeft het bedrag opgeleverd van € 1.450,-. Verder zijn er door de leerlingen en docenten diverse acties georganiseerd zoals een actie kaal voor kanker, waar tevens de lange haren in een vlecht werden gebonden en aan Stichting Haarwensen geschonken. Ook was er een actie genaamd ‘Bakje Troost’ waarbij pakken koffie werden verkocht. De vrouwelijke docenten hebben geld ingezameld tijden de MarikeLoop in Nijmegen. Acht leerlingen en docenten zijn meerdere malen omhoog gefietst tijden de Alp d’Huzes. Dit allemaal voor stichting Semmy en ter nagedachtenis van Rick Gubbels*, leerling van deze school. Deze acties brachten tezamen € 10.000,-. De totale opbrengst bleek het mooie bedrag van € 15.413,68 te zijn. Zo zie je maar weer waar de jeugd en docenten tot in staat zijn, in één woord fantastisch!

15 september 2012: Six4Semmy
Houd je van fietsen op ruig terrein, afzien op de moutainbike, kom dan op 15 september 2012 naar Noordwijk. Daar wordt voor solo-rijders en teams een 6-uurs race gehouden speciaal voor Stichting Semmy. Meer informatie op www.six4semmy.nl

15 september 2012: Six4Semmy
Jeroen van de Vossen is vader van Jan. Jan heeft een inoperabele hersentumor en is onder behandeling van VUmc. En om mee te vechten in zijn strijd heeft zijn vader een mountainbike wedstrijd georganiseerd in Noordwijk. Voor solo-rijders en teams werd een 6-uurs race gehouden speciaal voor stichting Semmy. De sfeer was geweldig en wij waren diep onder de indruk. Wat is dat afzien zo’n race en vooral voor de solo-rijders. Zes uur op de fiets door ruig terrein! En toen was daar het moment van de cheque uitreiking en bleek er maar liefst € 12.500,- te zijn opgehaald!! Op de cheque staat 1e editie dus we hopen natuurlijk op een 2e editie! Allen hartstikke bedankt en we hopen dat Jan de behandelingen de komende tijd goed doorstaat.

   

19 september 2012: Samen voor Semmy
Samen voor Semmy gaat geld inzamelen op de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn op 19 september, de grootste jaarmarkt in Nederland. Help ze geld in te zamelen voor Stichting Semmy en ga naar deze jaarmarkt en koop lootjes voor de lotery. Ze staan op het burgmeester visserpark. Er zijn leuke prijzen te winnen en altijd prijs!

30 september 2012: open dag Health City
De open dag bij Health City in Oisterwijk aanstaande zondag staat in het teken van Stichting Semmy. Ook dit is weer een mooi initiatief. Bedankt.

30 september 2012: CD Presentatie
Op zondag 30 september gaf Scala, het ensemble waar Nina Olthof* altijd in speelde, een concert in theater De Storm in Winterswijk.
Tijdens dit concert werd hun nieuwe cd gepresenteerd.
De gehele opbrengst van de cd komt dankzij vele sponsoren geheel ten goede aan Stichting Nina, en daarmee aan Stichting Semmy.

September 2012: Donatie SIDN
Soms kan een balletje raar rollen! Nick van den Heuvel heeft deelgenomen aan Six4Semmy estafette fietswedstrijd in Noordwijk. Naar aanleiding van zijn deelname heeft hij een stukje geschreven op het intranet van het bedrijf waarvoor hij werkt: SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Een collega, Willem ter Maat, besloot daarop om de bijdrage die hij jaarlijks mag doneren aan een goed doel, te weten € 500,-, dit jaar over te willen maken naar Stichting Semmy. Allebei hartstikke bedankt voor het steunen van de Stichting!

4 oktober 2012: Hockeyteam Stichting Semmy
Onze nieuwe bevlogen onderzoekster Sophie E. M. (SEM….) Veldhuijzen van Zanten probeert om naast het dagelijks onderzoekswerk, ook zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor Stichting Semmy en zie hiervan het resultaat: het eerste Stichting Semmy Hockeyteam.
De hockeydames zijn dolenthousiast over hun nieuwe shirts en lopen ook allemaal mee met de Run4Semmy!
Ook onze postdoc Esther Hulleman hult zich als hockeykeeper inmiddels in kleding van Stichting Semmy.

6 oktober 2012: Oktobergala Maastricht
Het Maastrichts Oktobergala, de gala-avond voor goede doelen die ieder jaar op de eerste zaterdag van oktober wordt gehouden, had als goed doel dit jaar Stichting Semmy gekozen. Eerst werd er gegeten door de 450 VIP gasten in 1 van de 15 deelnemende restaurants rond het Onze Lieve Vrouweplein. Vervolgens wandelden de gasten richting de Bonbonnière om samen met 450 overige gasten een spetterende feestavond te beleven met een vuurwerkshow en vlammende gitaren van de broer van dj Armin van Buuren. Het oktobergala wordt gehouden onder toezicht van de Stichting Ronde Tafel 174. Verder traden op de Great Piano’s als hoofdact. Het bedrag dat is opgehaald voor Stichting Semmy is € 2474,-! Meer informatie staat op www.oktobergala.nl

6 oktober: Nr.1 hits Party
Op zaterdagavond 6 oktober was er in Café Bar de Ruif in Vaassen de Nr.1 hits Party voor Stichting Semmy. Tijdens deze avond is er een prachtig bedrag van € 1.311,20 voor Stichting Semmy ingezameld waarvoor we alle betrokkenen/sponsors willen bedanken!

13 oktober 2012: Semmy´s Rock !
Een nieuwe editie van Semmy’s Rock vond plaats op 13 oktober. Wat een heerlijke avond! Verschillende pop– en rockbands uit het hele land traden belangeloos op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker. Het concert werd gepresenteerd door Marieke van Ginneken (Idols) en haar zus Aukje (o.m. van GTST). De opbrengst van dit unieke ROCK concert gaat volledig naar stichting Semmy. De bands die optraden waren: t-spoon, U2 tribute band ‘in the name of’, Tonomats, Doctor Daniels, Pulse, Indeed en de avond werd afgesloten door DJ Bambi. Het concert bracht maar liefst € 11.900 op, maar dat is wel inclusief taartenactie van Hertogin en opbrengst open dag Health City)! We hebben al een toezegging dat er volgend jaar weer een Semmy’s Rock zal plaatsvinden en daar zijn we erg blij mee!!
Meer info op www.semmysrock.nl en www.semmysrock.hyves.nl

14 oktober 2012: 4mijl van Groningen
Op zondag 14 oktober hebben Lynn en René Klaassens de 4mijl van Groningen gelopen. Ze wilden daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Semmy onder de naam Iris4Semmy. Inmiddels is al € 470,- binnen. Zij dagen nog steeds iedereen uit geld te doneren t.b.v. Stichting Semmy. Ze hebben het rekening nr. van Iris* 32.94.02.609 opengesteld om jullie donaties te mogen ontvangen. Om mensen te stimuleren een zo’n hoog mogelijk bedrag te schenken, boden Lynn en René een tegenprestatie! Degene dit het hoogste bedrag, kreeg een gezellige avond inclusief een etentje bij hun thuis aangeboden.

Oktober/ november: tasjesactie Comfy Stuff
Webwinkel Comfy steunt Stichting Semmy al geruime tijd. Deze maand hebben zij een bijzondere actie waarbij van elk leren tasjevan Label 88 € 5,- doneren aan Stichting Semmy.
Dus surf gauw naar www.comfystuff.nl en steun deze actie!!

21 oktober 2012: Run4Semmy

Het was weer een geweldige Run4Semmy! Ons lustrum en toch weer een geweldige opkomst! Maar liefst 420 renners hadden zich aangemeld. Een groot deelnemersveld, emotionele bijeenkomst in VUmc, een enthousiaste Lieke van Lexmond die, het ondanks het onbreken van de door de organisatie toegezegde cheerleaders, er prima vanaf bracht tijdens de warming-up, en ook met een geweer om kan gaan en een mooie blauwe wolk die het stadion binnenkwam. Helaas was het weer wat minder!
Hier vind je onze presentatie die wij vooraf hielden; wij vergeleken vijf jaar terug met waar we nu staan! En dan blijkt dat er toch enorme stappen zijn gezet.

Er waren ook bijzondere sponsoracties zoals die van Sanne Molenkamp en haar dochter June, mama en zusje van Luna*. Op onze site staan deze en andere bijzondere acties.
Totale opbrengst Run 2012:  € 99.529,35. Een fantastische opbrengst, en een aantal individuele prestaties willen we toch ook melden:
De familie van Luna Swinkels*, te weten Sanne Molenkamp, Willis Swinkels, June Swinkels en Josine Swinkel wisten maar liefst het fantatische sponsorbedrag van € 2.550,- bijeen te krijgen. Josine organiseerde hiervoor ondermeer een benefietavond en June verkocht sleutelhangers (wie goed kijkt, ziet er eentje aan de cheque hangen!

Vorig jaar waren er 2 bussen vanuit St.Anthonis, de woonplaats van Pim Centen die een jaar eerder overleed, naar Amsterdam afgereisd om mee te doen aan de run voor Stichting Semmy onder de naam Run4Pim. Dit jaar wilden ze, heel graag weer iets doen voor Stichting Semmy en voor Pim!
Er werd een alternatieve run bedacht en zo werd er op de dag van Run4Semmy in de staatsbossen bij st. Anthonis 5 km gerend/gewandeld voor Stichting Semmy. Hierbij werd € 821.00 opgehaald!

In het totaalbedrag hebben we ook opgenomen de opbrengst van de Run in Winterswijk, welke als voorloper gold voor de Run. Deze Nina4Semmy bracht € 22.500,- op.
Daarnaast zijn er op de scholen van Sophie Klop en Hidde de Jong ook Runs georganiseerd voor alle kinderen. De Sophie4Semmy leverde € 2.047,21 op en de Hidde4Semmy €5.000,-
De grootste sponsor van deze Run4Semmy was opnieuw de firma Air Quality met een donatie van maar liefst € 7.500,-
RunDanique4Semmy – Met 82 lopers en 30 supporters kwam er een bus uit Vaassen naar Amsterdam voor de Run4Semmy. De vele lopers/supporters hebben een prachtig sponsorbedrag bijéén gebracht voor St. Semmy, maarliefst € 5.810,60 namens Danique4Semmy, vanuit Vaassen en omstreken, echt fantastisch!! Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, heel hartelijk bedankt!!

Op 21 oktober heeft Jean-Pierre Zandvliet, de oom van Marijn (D1) de 1/2 marathon van Amsterdam gelopen voor Stichting Semmy. Het was een succes! Hij liep een persoonlijk record. En haalde ook een record bedrag op, namelijk ruim 4.500 euro!

November 2012: Donatie school De Kubus via Bijles Maas en Waal.
Bijles Maas en Waal heeft van Basisschool de Kubus 4 computers gekocht en de opbrengst (160 euro) werd door De Kubus gedoneerd aan Stichting Semmy.

1 november 2012: Donatie Businessclub Maas & Waal
Ger en Marie Mesken hadden in oktober de businessclub Maas & Waal aangeschreven voor een donatie. Daarop volgde het heugelijke bericht dat zij aan Stichting Semmy een bedrag van € 250,00 inclusief BTW toekennen. Wij danken de businessclub voor hun steun.

3 november 2012: Cheque kringloopwinkel
Ester Valstar mocht als vertegenwoordigster van Stichting Semmy een prachtige cheque van maar liefst € 3.000,- in ontvangst nemen van Stichting Kringloopwinkel Re-Sell Westland. Nadat zij in april had vernomen dat deze stichting tweemaal per jaar donaties toekennen, had Esther (betrokken bij de stichting als moeder van een jongetje die al 7 jaar na diagnose is en waarmee het ontzettend goed gaat, jawel wonderen bestaan!!) onze stichting aangedragen. Wij bedanken dan ook Stichting Re-Sell westland en Esther voor dit mooie bedrag.

3 november 2012: 40-jarig huwelijksfeest voor Stichting Semmy
Henk en Bets Bosgoed uit Wenum vierden hun 40-jarig huwelijksfeest. Zij lieten hun gasten weten dat het cadeaugeld naar Stichting Semmy zal gaan. Ze vroegen Stichting Semmy om een collectebus en konden deze gevuld met € 1.000,– met heel veel genoegen weer inleveren!! Zelf heeft ehet chtpaar Bosgoed drie gezonde kleinkinderen waar ze heel dankbaar voor zijn en daarom hun steun voor Stichting Semmy! Dank jullie wel en op naar de volgende 40 jaar!!!

4 november 2012: Marathon New York
Helaas is de Marathon van New York afgelast vanwege de orkaan Sandy, voor de renners die er maanden voor getraind hebben een persoonlijk drama (hoewel iedereen natuurlijk begrip had voor de beslissing). Er waren drie renners die voor ons zouden lopen. Hieronder stellen wij ze toch even voor en we nemen aan het voor hen uitstel is en geen afstel en dat wij het sponsorgeld volgend jaar onze kant op zien komen!

Erik Obee uit Zeewolde is sinds 1 jaar begonnen met hardlopen bij de BAV in Baarn en dat bevalt zo goed dat hij nu aan een aantal wedstrijden heeft meegedaan waaronder de halve marathon van Egmond en de halve marathon van Schoorl, en zo gaan er nog een hoop volgen. Hij wil, met het lopen van de marathon van New York, proberen om zo veel mogelijk geld op te halen. Hij heeft een website geopend: www.stichtingsemmymarathonnewyork.nl en een Linkedin pagina waarmee hij de sponsoren mee wil gaan bereiken.

Mike van Dijk, ons bestuurslid en de broer van onze ambassadrice Wendy van Dijk, heeft ooit zijn vader beloofd de marathon te gaan lopen. Dat wilde hij dit jaar doen, en wel de marathon van New York. Mike zou deze marathon dan ook opdragen aan zijn vader en (stichting) Semmy. Mike wilde zich door zoveel mogelijk vrienden, bekenden en andere gulle gevers laten sponsoren. Wie dat doet , krijgt een persoonlijk bedankje van Wendy op haar (website) en Facebookpagina. Klik hier voor Mike’s Facebookpagina over de actie.
Met zijn marathonloop hoopte hij veel geld op te halen voor Stichting Semmy. Geld dat hard nodig is voor onderzoek om de overlevingskansen uiteindelijk te vergroten. Want dan is er hoop! Help je ons mee? Sponsor Mike dan! Stort op 62.63.83.463 t.n.v. Stichting Semmy o.v.v Mike NYCM. Volg Mike via Twitter: @mikebigbrother. Mike heeft ons al laten weten dat hij er volgend jaar weer voor gaat!! VERSLAG Mike van Dijk

Lennert Taal (fysiotherapeut uit Berkel en Rodenrijs) kwam via Richard Overzee, vader van Gillian*, in aanraking met Stichting Semmy. Richard vertelde hem ook over de Run4Semmy en hoe de Stichting zo probeert geld in te zamelen.
Zijn verhaal liet hem niet los en zo kwam een last minute plan op gang.
Lennert zou namelijk op 4 november ook de marathon van New York lopen en had nu een sponsorlijst in zijn praktijk gehangen en was in het rond aan het bellen. Van betrouwbare bron hebben wij inmiddels vernomen dat de sponsoring best aardig is gegaan. We hopen dat ook hij de sportieve uitdaging volgend jaar weer aangaat.

11 november 2012: Zoetermeer Run4Semmy
De Ilion Klaverbladloop Zoetermeer Run4Semmy was mede dankzij onze ambassadeur Renate Wennemars een groot succes! Iedereen heel erg bedankt voor de hulp! De run heeft € 1243,- opgehaald!

Team Maas en Waal: acties laatste 3 maanden van 2012
Ger en Marie van Team Maas en Waal hebben ons verblijd met een overzicht van hun activiteiten van de laatste drie maanden van 2012 én het mooie geldbedrag van € 3394,75! Deze prachtige opsomming van de acties (en het zijn er véél!) moeten we natuurlijk wel even delen met jullie. 😉
Ger en Marie ONTZETTEND bedankt!

– We hebben bij de C1000 in Ben.Leeuwen, Coop in Woezik en Supermarkt Plus in Druten statiegeld acties gehouden, dit bracht € 518,20 op.
– Ook hebben wij de kassapotjes die we bij vele winkels en bedrijven uit hebben staan weer geleegd, opbrengst € 475,70.
– We zijn ook weer met een bus vol mensen naar de Run For Semmy in Amsterdam geweest, na het voldoen van de brandstofkosten voor de bus , die door de lopers en supporters is op gebracht bleef er voor Stichting Semmy € 118,50 over.

– Bij Horecagelegenheid de Markies in Alverna werd een actie gevoerd tijdens de Kloosterfeesten, door een bijdrage te vragen voor Stichting Semmy, opbrengst € 208,50.
– Ook organiseerde we weer onze tweedehands kinderkleding en speelgoedbeurs, de tafelhuur,de entree en onze eigen stand brachten in totaal € 426,30 op.

– In Druten is onlangs een nieuwe school gebouwd “de Kubus” de school waar Britt Budde op zat. Tijdens de opening is er aandacht besteed aan Stichting Semmy. Er zijn overtollige spullen verkocht, waaronder een paar computers etc. Aan Marcel en Trix werd het mooie bedrag van € 500,55 overhandigd.
– Verder heb ik (Ger) op een drukke zaterdag voor kerst bij Landwinkel de Zandroos in Afferden met onze welbekende stand gestaan, na telling van de geldkist bleek deze dag € 238,35 opgebracht te hebben.
– Ook werden we uitgenodigd door http://www.koemba.nl/ om met onze stand op de door hun georganiseerde Maas en Waalse Kerst Inspiratiebeurs te staan, Marie en ik stonden hier uitsluitend met kerstspullen die ons uiteraard waren geschonken, opbrengst van deze avond € 231,05.
– Op uitnodiging van Horecagelegenheid “de Tafel” heb ik op de Dickensdag in Druten gestaan. Ik stond daar bij een kraam die door “de Tafel’ met allerlei atributen uit die tijd was versierd. Ik stond hier met kaarsen, dropjes en een ouderwetse mand die dienst deed als Grabbelton, onder het motto Grabbelen voor een aalmoes. Dit was een prachtig mooie dag, je waande je in Druten 150 jaar terug in de tijd veel mensen liepen er rond met kleren in Dickensstijl. Na eerst de koude ledematen weer wat opgewarmd te hebben, kwamen we uit op € 424,60 florijnen….. oh ik bedoel euros.

December 2012
Legeflessen-, oliebollen- en kerstdecoratie-aktie voor Stichting Semmy
In Vaassen werd prachtige Statiegeldflessenactie georganiseerd door Jordy Biesterbos. Vaassen was de woonplaats van Danique Steunenberg* die helaas de strijd moest opgeven maar haar ouders, familie en vrienden vechten door en steunen Stichting Semmy waar ze kunnen.
De actie werd aangevuld door CBS ’t Mozaiek en zo werd maar liefst € 500 opgehaald.
Danique* zou volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs zijn gegaan en haar zusje Demi gaat nu. De ouderraad wilde hier nog even bij stilstaan door de kerstviering te combineren met een actie voor Stichting Semmy.
Dat werd een Oliebollenactie in combinatie met een Kerstdecoratieverkoop. Hiermee werd het prachtige bedrag van € 1.608,58 ingezameld. CBS ’t Mozaiek vulde dit nog aan tot een totaal bedrag van € 2.200,-.
De ouders van Danique bedanken hun vrienden Marcel Commandeur, Bram van Essen, Henk Rozendal, Henk en Bas Veldman voor het nemen van een vrije dag om oliebollen te bakken voor ‘t goede doel.  En natuurlijk willen ook Diana Bouwmeester en familie/vrienden bedanken voor het ‘op touw zetten’ van de oliebollen/kerstdecoratie-aktie! Daarnaast wille zij Alex Patty bedanken voor het verkopen van 25 zakken oliebollen! Hij heeft ‘s avonds tot 23.30 uur rondgereden om tussen Arnhem en Zwolle om zijn bestellingen af te leveren bij vrienden en familie! En hun ouders!
Ook wij vinden jullie zijn allemaal toppers!!

December 2012: Donatie Fonds Leefmilieu van Kuijpers
Firma Kuijpers heeft het Fonds Leefmilieu dat elk jaar een aantal maatschappelijke instanties ondersteunt door middel van een eenmalige donatie. Net zoals vorig jaar steunen zij ook dit jaar Stichting Semmy met wederom een bedrag van € 1000,-. Overige instanties die dit jaar warden ondersteund zijn: Stichting Vrienden Hospice De Duinsche Hoeve, ’s-Hertogenbosch, Stichting Adinkra, De Mortel, Het Euregio Orkest, Tilburg, super Sociaal, helmond, Nationaal Fonds Kinderhulp, Deventer en Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant, Halsteren. Wij danken de firma Kuijpers voor hun geweldige steun!

December 2012: Opbrengst boek ‘Huisman in Holland’
Twee jaar na het verschijnen van zijn eerste columnbundel Papa in Praag komt Robert Cromheecke met het vervolg: Huisman in Holland. Het eerste boek heeft meer dan 4.000 euro voor Stichting Semmy opgebracht, en daarnaast bijgedragen aan het onder de aandacht brengen van onze naam en missie. Beide boeken zijn erg leuk om te lezen én een prima cadeau om te geven (en steunt u Stichting Semmy)! Ga hier naar de website om een exemplaar van Huisman in Holland te bestellen en/of de eerste 4 verhalen te lezen. Kosten zijn € 15,- per boek, exclusief verzendkosten.

Al in december mochten we een factuur sturen van € 520,-! Dank je wel Robert! En lekker blijven schrijven….. en wie dit leest: vooral ook zijn boek kopen!

December 2012: Minileden Volleybalvereniging Blok EVC komen in actie!
Alle minileden van volleybalvereniging Blok EVC in Vaassen gaan in de Kerstvakantie actie voeren om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Semmy. De kinderen in de leeftijd van zeven tot ongeveer twaalf jaar gaan bij hun opa’s, oma’s, vaders en moeders, verdere familie, buren en bekenden een bijdrage voor onze stichting vragen. Na de jaarwisseling leveren de kinderen hun enveloppen met de giften weer in. Wanneer het geld is geteld wordt het bedrag overhandigd aan de familie Steunenberg uit Vaassen, ouders van Danique* die zeer actief zijn binnen de stichting.
Dat de ‘mini’s’ van Blok EVC deze actie voeren heeft te maken met het gebaar van een sponsor die anoniem wil blijven. Begin januari krijgen de mini-volleyballertjes allemaal een nieuw wedstrijdshirt met het logo van Stichting Semmy achterop. Aan de seniorleden van Blok EVC wordt trouwens ook gevraagd of zij willen bijdragen. Daartoe staat een collectebus op de bar in sportcentrum de Koekoek.

December 2012: Cheque € 5.000,- PBG Foundation
De PBG Foundation is opgericht om financiele ondersteuning te bieden aan personen en gezinnen die getroffen zijn door een ongeneeslijke hersenziekte. De ondersteuning die aangevraagd kan worden is zeer breed te interpreteren. Niet alleen de personen die lijden aan deze ziekte kunnen om financiële hulp vragen, ook de omgeving die direct betrokken is bij deze ziekte kan aanspraak maken op financiële tegemoetkoming. Tevens wil de stichting onderzoek naar behandelmethoden en het ontstaan c.q. tegengaan van hersenziektes stimuleren door onderzoekers of instellingen financieel bij te staan.

Stichting Semmy kreeg een cheque met het ongelofelijke bedrag van € 5.000 !!!!!!

7 december 2012: Sky Radio Christmas tree
Het gebeurt niet dagelijks dat je naast tien koppels BN’ers een kerstboom optuigt voor een goed doel. Toch overkwam het Lonneke Smeding uit Utrecht en Eva Verweij uit Benschop tijdens Sky Radio Christmas Tree For Charity 2012. Veel tijd om te oefenen had het duo niet, aangezien Lonneke pas vier dagen voor het evenement te horen kreeg dat zij uit ruim 1500 inzendingen van Sky Radio luisteraars was verkozen tot winnaar van de felbegeerde Wildcard! Samen met Eva is zij op 7 december jl. aangegaan. Het doel was binnen 30 minuten de mooiste kerstboom op te tuigen en de beste motivatie te geven. De snelheid en creativiteit van het Wildcard duo, maar met name de sterke en aangrijpende motivatie van Lonneke leverde Stichting Semmy de tweede prijs op! Door hun inzet gaat een geldbedrag van € 5.000 richting het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

Het was overigens voor Lonneke niet de eerste keer dit jaar dat zij zich inzette voor Stichting Semmy. Zo was zij ook vrijwilliger tijdens het afgelopen zomer gehouden evenement Jump4Semmy, waar in totaal een bedrag van 35.000 euro is opgehaald voor het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

22 december 2012: Nina 13 jaar….
Op deze datum zou Nina* Olthof 13 jaar zijn geworden, maar helaas overleed ook Nina aan de gevolgen van een ponsglioom. Stichting Nina, die na haar dood werd opgericht en waarvan de opbrengsten voor 100% naar Stichting Semmy gaan, overhandigde ons ter ere van Nina haar 13e verjaardag een bedrag van € 13.000,–. Wij vinden dat heel bijzonder en zijn heel dankbaar.
In totaal heeft Stichting Nina ons dit jaar al gesteund met € 35.000,-!!

16 december 2012: Veiling van kunst brengt € 2500,- op!
Zondag 16 december vond een veiling van kunstwerken plaats die € 2.500 opbracht voor de Stichting Semmy. Geveild werden kunstwerken van Naomi Berkhof, een getalenteerde jonge kunstenares en patiënt bij de afdeling kinderoncologie van VUmc. De organisatie van de veiling was in handen van arts-onderzoeker VUmc Sophie Veldhuijzen van Zanten en galeriehoudster Marloes van Vugt.

“Als arts-onderzoeker wordt je getraind op zoek te gaan naar losse eindjes en leer je die aan elkaar te knopen. Het was fantastisch om het lijntje van Naomi’s tekentalent te koppelen aan de prachtige galerie van Marloes. Samen met 100 familieleden en vrienden van Naomi werd haar eerste solo-expositie en veiling een kunstwerk op zich!”

22 december 2012: Recordopbrenst levenskransen voor Stichting Semmy
Op deze datum werd bekend dat de 50 vrijwilligers met het plakken van maar liefst 500 kerstkransen van 180.000 kerstballen het recordbedrag van € 26.250,- bijeen hadden gebracht.

Actie Levensk(r)ans werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Zwolse Els Keur. In september 2010 overleed Els haar zoon Hidde de Jong  aan deze zeldzame vorm van kanker. Tijdens de eerste kerst zonder Hidde, kreeg Els van een overbuurvrouw een kerstkrans gemaakt van kerstballen. De krans maakte grote indruk op Els. Diezelfde nacht bedacht ze actie Levens(k)rans.

De kerstballen worden gedoneerd door particulieren en bedrijven door heel Nederland. Ook de rieten basiskransen, lijmpatronen en de verpakkingen worden gesponsord.

Voor de verkoop van de kransen was nauwelijks acquisitie nodig. De orders bleven binnenstromen. Ook steunden sommigen de actie met een gift. In totaal leverde actie Levensk(r)ans een recordbedrag op van € 26.250,-, vorig jaar was dit € 22.000,-. In twee jaar werden er in totaal 901 kransen geplakt. De kransen zie je nu in woonhuizen, maar ook in etalages of clubhuizen. Veel bedrijven gebruiken de kransen als kerstgeschenk aan werknemers of relaties. Voor Els en haar vrijwilligers is het nu genoeg geweest maar als iemand deze actie wil overnemen voor volgend jaar neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

23 december 2012
Elk jaar houd de de Limburgse vrouwen vereniging afd. Linne ( L.V.V Linne) twee keer een  collecte onder de leden voor een goed doel, dit jaar kozen zij als goed doel Stichting Semmy. De reden hiervoor is o.a dat Bo’s beide oma’s lid zijn van de L.V.V. en dat de leden graag hun betrokkenheid wilden tonen op deze manier. Op 5 september werd voor de eerste keer gecollecteerd en heeft Bo’s vader Jan een korte lezing gehouden voor de dames waarin tekst en uitleg werd gegeven over hersenstamkinderkanker en hetgeen waarvoor Stichting Semmy zich inzet. De tweede collecte werd gehouden tijdens de kerstviering, in totaal is er 450 euro opgehaald voor Stichting Semmy.
Wij willen alle dames hartelijk bedanken voor dit mooie eindbedrag en hun betrokkenheid.

Kerstversieringen
De laatste weken van 2012 is Bo’s zusje Kess samen met mama druk in de weer geweest met het maken van allerlei verschillende soorten kerstversieringen. Al dit moois is verkocht via Kess haar eigen kerstshop op www.houtwormkastjes.nl. Alle artikelen zijn helemaal uitverkocht en de dames konden het mooie eindbedrag van 350 euro overmaken naar Stichting Semmy!

Geen kerstkaarten
Het bedrijf 2Value stuurt dit jaar geen geschenken en kerstkaarten naar klanten maar maakt een bedrag over dat deze kosten bespaart en het geld hen inziens nuttiger inzet. Associate van 2Value: “Over kerstschenking: Als je niet gebonden bent aan een 2Value-klant dan weet ik nog een heel goed doel: Stichting Semmy. Al het geld gaat naar concreet onderzoek in het VU naar ponsgliomen bij kinderen. Een zeldzame en dodelijke hersentumor die mijn neefje tegen alle statistieken in nu al 8 jaar aan het overleven is.” Een goede tip die ze met alle plezier hebben opgevolgd. Wij danken 2Value voor hun donatie.

Kerstdonatie Tuinaanleg Takken
Tuinaanleg Takken b.v., gevestigd aan de Lageweg 22 te Hoorn, heeft besloten de kerstattentie dit jaar te schenken aan een goed doel. Er is gekozen voor een stichting in de regio Noord-Holland en wetende dat Stichting Semmy grotendeels afhankelijk is van giften leek het een goed idee om dit jaar een attentie van € 900,- aan Stichting Semmy te schenken. Het bedrijf heeft grote bewondering voor het doel van Stichting Semmy. Directeur Cees Takken hoopt dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen, zodat Stichting Semmy veel nieuwe onderzoeken op kan starten  voor een leven met hoop na diagnose!Wij danken de firma Takken voor hun betrokkenheid en prachtige donatie!

Kerstdonatie Terzake partners
Terzake Partners combineerde hun kerstgroet dit jaar wederom met een schenking aan Stichting Semmy.

28 december 2012: Cheque Stichting Sport en Orthopedie
Op vrijdag 28 december 2012 organiseerde de Stichting Sport en Orthopedie haar lustrumcongres in het conferentie centrum Galgenwaard te Utrecht (stadion Fc Utrecht) met de Titel “(Top)sport of (Tob)sport?”. Het motto was “hoge pieken, diepe dalen in de sport”. De baten van het congres werden gedoneerd aan instellingen en organisaties die zich inzetten voor het gezonde kind dat sport beoefent, alsmede kinderen met een geestelijke en of lichamelijke beperking.
Stichting Semmy was 1 van de gelukkige organisatie die een cheque van maar liefst € 5.000,- in ontvangst mocht nemen. De cheque werd overhandigd door top-hockeyster Willemijn Bos.