Acties 2014

Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor alle kleine en grote giften die we in 2014 hebben ontvangen. Hieronder staat een overzicht van alle acties uit 2014.

december 2014

31 december – oliebollen bakken
Grietje Hoogland liet ons weten dat ze op Oudejaarsdag oliebollen hebben gebakken in buurtschap “De Heide” in Sint Nicolaasga voor Stichting Semmy. Ze hebben een mooi bedrag van € 425,- opgehaald!

December – oliebollen bakken
Eind december heeft de fietsgroep Bike4Danique weer een oliebollenactie gedaan. De actie bracht € 2500,- op!

28 december – opbrengst Veiling
De opbrengst van de veiling Semmy4Danique is bekend. Alle acties en verkochte kavels van Elles hebben ervoor gezorgd dat het totaal bedrag van € 2764,80 is binnen gekomen voor Stichting Semmy. Elles: ontzettend bedankt!

Kerst – kanjer Floris
We ontvingen een briefje van Floris (7 jaar) de Weijert (broertje van Jasper*) dat hij met Kerst heel veel stroopwafels (kanjer koeken) heeft verkocht. Dit heeft hij gedaan op de kerstmarkt in Meerhoven (Eindhoven). Hij heeft € 264,- opgehaald en is daar (net als wij) enorm trots op.

22 december – Opbrengst Stichting Nina
Op Nina’s 15e geboortedag heeft Stichting Nina ’t symbolische bedrag van € 15.000,- vandaag overgemaakt! Dankbaar! Voor alle acties van Stichting Nina, kijk op de website: http://www.stichtingnina.nl/.

Kerstgroet

Het Maastrichtse Daelmans Vastgoed kiest elk jaar
2 of 3 goede doelen uit die een donatie krijgen. Dit jaar hebben ze Stichting Semmy uitgekozen en ze lieten ons weten dat er een bedrag van € 2.500,00 overgemaakt zal worden!


20 december – Fakkeltocht
Ondanks het slechte weer met regen en kou zijn de deelnemers aan de Fakkeltocht toch met een warm gevoel naar huis gegaan dankzij alle aanwezigen, vrijwilligers en mensen v.d. werkgroep met in het bijzonder Bernhard En Agnes Ploeger en Thea de Boer. De vrije gift t.b.v. Stichting Semmy heeft € 41,82 opgeleverd. De Fakkeltocht Pekela werd georganiseerd om hen te gedenken die we missen. In de eerste plaats gaan de gedachten uit naar de op 17-jarige leeftijd overleden Sharona Borg. De ouders van Sharona zijn de initiatiefnemers van deze fakkeltocht – http://www.fakkeltochtpekela.nl/.

18 december – Kerstfeest
Op het Kerstfeest van basisschool de Wegwijzer in Putten is op donderdag 18
december gecollecteerd voor Stichting Semmy. De opbrengst? € 500,-! http://www.wegwijzerputten.nl/nieuws/overig-nieuws/293-kerstviering-bedankt-en-foto-s

December – update Team Maas & Waal
Ger en Marie van Team Maas en Waal hebben ons verblijd met een overzicht van hun activiteiten van het derde en vierde kwartaal van 2014 én het mooie geldbedrag van € 4184,66. Ger en Marie Mesken weer ONTZETTEND bedankt!!!

       

– In september hebben ze een statiegeldactie gehouden bij C1000 in Ben. Leeuwen, opbrengst € 250,45.
– Op 7 september hadden 2 leden van het team Maas en Waal, Hannie en Hans Heijnemans ervoor gezorgd dat ze met de stand op Millingen Bruist konden staan. Een laatste feestdag van Millingen aan de Rijn als zelfstandige gemeente. Met een mooi bedrag na afloop € 570,55.
– Een week later stonden ze alweer voor de tweede keer op de pompoenendag bij de Fam. Reijnen in Puiflijk. Na telling bleek er € 518,80 in het geldkistje te zitten.
– Ook zijn de kassapotjes weer geleegd, en konden ze € 464,30 bijschrijven.
– Op 6 november stonden ze voor de tweede keer op de Leste Mert met een stand die gesponsord werd door Kringloop de Oude School uit Druten. Men kon hier tegen betaling van € 3,- een briefje invullen met hun tel.nr. en daar kon men mooie prijzen mee winnen. N.L. een midweek/weekend in een 6 pers. bungalow op de Weerterbergen, aangeboden door Roompotvakanties. Een brunch met rondvaart op partyboot de Sluizer, aangeboden door Moeke Mooren uit Appeltern. Een diner voor 2 beschikbaar gesteld door Landgoed de Korenmolen uit Maasbommel. En 2 keer een pannenkoekenarrangement voor 2 pers. beschikbaar gesteld door Pannenkoekenhuis t Sprookjeshof uit Appeltern. Na een mooie, drukke en voldane dag was de verrassing groot, de opbrengst was € 1517,20.
– Heel hartverwarmend was de actie van Martijn de Wildt uit Druten. Martijn is een jonge met het syndroom van Down die heel erg mooi kan tekenen. Hij had wat tekeningen verkocht en schonk de opbrengst hiervan aan de zieke kindjes van Stichting Semmy zoals hij het zelf verwoordde. € 37,00 bracht het op en een mooi kippenvel gevoel (zie foto).
– Op zondag 14 december stonden ze weer voor het 3e jaar op de Dickensdag in Druten, gelukkig een droge dag. Het was een hele drukte. Daar stond Ger verkleed in Dickens stijl met een mansbakje (bekend van de orgelman) tussen het publiek te rammelen voor onze Stichting. Na de handjes en voetjes opgewarmd te hebben was het resultaat € 817,35.
– Tot slot stonden er nog wat 1 en 2  centen uit collectebus en kassapotjes € 9,01.

Team Maas en Waal is heel erg blij dat ze zo voor aan het einde van het jaar toch nog € 4184,66 hebben kunnen bijschrijven op de rekening van Stichting Semmy.
Het totaal bedrag van dit team staat nu op € 13.609,25!!!

13 december – Muziekfestival OSS’ EM
Het muziekfestival OSS’ EM van zaterdag 13 december heeft € 15.000,- opgebracht! Er waren optredens van Wild Horses, Dio & Sef, C-Jays, Exploit, Dude! en DJ Simoon & DJ Ronnzin. Wat een geweldige opbrengst! Met deze geweldige collage heeft de organisatie van het muziekfestival OSS’EM alle sponsoren en vrijwilligers bedankt!

12 & 13 december – Oliebollenactie
Vrijdag 12 en 13 december werd een oliebollenactie gehouden voor Stichting Semmy door bike4semmy bij bakkerij Marcel Commandeur in Epe. Er zijn in totaal 1700 oliebollen verkocht!

10 december – Kerstmarkt
Vicky Tuil Neijssel en vrijwilligers, moeders van de St Catharinaschool Vechtstraat Amsterdam organiseerden op woensdag 10 december van 12:00 tot 17:00 uur een kerstmarkt. Er werden tweedehands kerstspullen en winterspullen verkocht en er werden kerstversieringen gemaakt door kinderen en buurtgenoten. Ook zijn ze bezig geweest met giften van de winkeliers. Omdat ze als moeders van de buurt een subsidie hebben aangevraagd gaan kosten als marktkramen en knutselmateriaal niet van de opbrengst af. De opbrengst zal geheel ten goede komen van Stichting Semmy. Zie hier het geweldige verslag van een geweldig initiatief! Iedereen ontzettend bedankt! http://www.r4tv.nl/blogs/view/123

6 december – Kerstbomenactie
Ronde Tafel Woerden organiseerde op 6, 11, 12 en 13 december voor de 6e keer op rij haar jaarlijkse kerstbomenverkoop waarbij de opbrengst ten gunste komt aan goede doelen. Dit jaar zijn dit Stichting Semmy en Freedom Through Education. De actie werd mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor zijn er bijna geen kosten en gaat 100% van de opbrengst naar het goede doel. Er is dus, gegarandeerd, geen strijkstok. Voor meer informatie: www.goededoelenkerstboom.nl.

2 december – statiegeld
Bij de Albert Heijn in Leiden (de Merenwijk) staat een box voor
emballagebonnen en héél veel mensen hebben nu al samen ruim € 1000,- bij
elkaar gebracht voor Stichting Semmy. Er hangt een foto bij van Vincent Captein en
Julian de Kievit. Hoe dubbel het ook is om deze actie op touw te moeten zetten is Vincent er ontzettend trots op dat de klanten van deze winkel deze prestatie hebben geleverd.

1 december – Defensie 4 Stichting Semmy
Mandy Langenhuizen liet ons weten dat ondanks de Afghanistan missie bijna is afgelopen er toch diverse activiteiten zijn georganiseerd om geld op te halen voor onze stichting. Binnenkort maakt ze het eindbedrag bekend!

november 2014

30 november
Marlies van Leijen, Elisa van Langen en Roos van Woerkom hebben met hun vogelvoer cadeautjes en feestkransen tijdens de Winterfair in Heerhugowaard Noord een geweldig bedrag opgehaald voor Stichting Semmy, namelijk € 506,10! Het idee om dit te gaan doen kwam door een maatschappelijk stageproject van het Johannes Bosco College in Heerhugowaard. Het is dus een succesvol project geworden. Goed gedaan dames!

30 november – Rock 4 Semmy
Op zondag 30 november heeft de Tattoo Club Natural Born Sinners een benefiet concert georganiseerd tbv. Stichting Semmy.

27 november – bijdrage Mokido
Op 27 november hebben we een cheque met een mooi bedrag van € 100,- in ontvangst mogen nemen van Humanitas Kinderdagverblijf Mokido in Moergestel. Afgelopen week hadden zij een speelgoedmarkt georganiseerd, waarvan de opbrengst naar Stichting Semmy gaat.

25 november
Chantal Cloudt liet ons weten dat vriendjes en vriendinnetjes van Bo uit Linne de afgelopen maanden van alles hebben verkocht om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. O.a druiven en peren, zelf gemaakte knutselwerkjes en armbandjes en ten slotte heeft een lieve mama nog poffertjes verkocht na afloop van een en speurtocht. Ze hebben € 85,- opgehaald. Goed gedaan!

15 november – BZT show
Zaterdagavond in de BZT-show sprak klasgenootje Michelle namens de klas Julian toe én had een mooie verrassing geregeld – (vanaf 3:30 min) http://www.zapp.nl/de-bzt-show

1 november – Semmy’s Rock

Het benefietconcert Semmy’s Rock, afgelopen zaterdag in De Leerfabriek in Oisterwijk, heeft meer dan € 15.000,- opgebracht.

Ontstaan Semmy’s Rock
Semmy’s Rock is een jaarlijks benefiet festival waarbij de opbrengst van de avond geheel ten goede komt aan Stichting Semmy. Oprichters zijn Frans en Sacha van der Donk. In november 2010 verloren zij hun dochter Rosanne aan deze vreselijke ziekte. Na haar overlijden doneerden ze de tumor aan de wetenschap. Tegelijk beseften ze dat er meer geld nodig is om onderzoek te kunnen doen. Met dit in het achterhoofd werd begin 2011 het idee geboren om benefietconcert Semmy’s Rock te organiseren t.b.v. Stichting Semmy.

Zaterdag waren er diverse artiesten en vele vele bezoekers die er samen een groots feest van hebben gemaakt. Het doel van Semmy’s Rock is om zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Semmy. Daarom probeert de organisatie Stichting Semmy’s Rock zo min mogelijk geld uit te geven aan de organisatie van het evenement zelf en zijn ze op zoek naar personen of bedrijven die hen door middel van diensten willen sponsoren. Meer informatie op de website: http://www.semmysrock.nl/ en op de Facebookpagina. 

oktober 2014

30 oktober – Onder Ons
Sacha van der Donk en Marieke van Ginneken waren donderdag 30 oktober in de uitzending (vanaf 10 min) Onder Ons van Omroep Brabant – een prachtige uitzending waarin de dames uitleg geven over de ziekte van Rosanne* en Semmy’s Rock:
http://m.omroepbrabant.nl/?epg/10352402/Onder%20Ons.aspx.

23 oktober – Halve marathon in Afghanistan

Op 23 oktober hebben Mandy Langenhuizen en haar luitenant de halve marathon gelopen in Mazar-e-Sharif (Afghanistan).

Haar luitenant is een weddenschap aangegaan en heeft deze halve marathon zelfs gelopen op zijn kisten en met een scherfwerend vest aan van 12 kilo (!). Hier heeft hij een bedrag voor opgehaald van € 285,25.

19 oktober – Run4Semmy
19 oktober was de zevende editie van de Run4Semmy. In alle vroegte verzamelden de deelnemers bij VUmc om hun startbewijs en t-shirt op te halen. In de aula werden speeches gehouden door John Emmerik, Marc Jansen (VONK-SEMMY) en Jules Berkhof (vader van Naomi*). Als afsluiter trad zangeres Tamara Tol op.
Om 10:10 klonk het startschot voor de 8km run en een uur later kwam de ‘blauwe golf’ weer terug in het Olympisch Stadion. De opbrengsten van de Run4Semmy (incl. Friends for Julian, de Run4Pim, Run4Danique en alle andere acties) is € 48.364,74! Iedereen die heeft meegedaan en alle toeschouwers: bedankt! Het was een geweldige dag. Tot volgend jaar!

Voor alle foto’s, kijk in ons Facebookalbum. Zie hier het impressiefilmpje op Youtube!

19 oktober – Friends for Julian
Team ‘Friends for Julian’ deed 19 oktober mee aan de Run4Semmy, speciaal voor zieke Julian. Om geld op te halen, hebben ze een logo en diverse advertenties gemaakt ter promotie van hun actie. De organisatrice, Irene, heeft zelfs geregeld dat een van die advertenties bij hoge uitzondering in de Moving People, het maandblad van Le Champion (een vereniging voor (hard)lopers en fietsers) geplaatst wordt. Zie hier hun actiepagina: http://run4semmyamsterdam2014.alvarum.com/friendsforjulian.


19 oktober – actie Denny rent voor Semmy

Denny en zijn vader Frank hebben 19 oktober meegedaan aan de Run4Semmy, onder de actienaam ‘Denny rent voor Semmy’. Zij zijn er trots op te kunnen mededelen dat zij € 500,- aan de stichting hebben kunnen overmaken.

19 oktober – Run4Pim
Op zondag 19 oktober werd voor de 3e keer in de Staatsbossen te Sint Anthonis de Run4Pim (genoemd naar Pim* Centen) gehouden. Ze hadden net als de Run4Semmy deelnemers prachtig weer, met een zeer goede opkomst.

Meer dan 100 deelnemers deden mee aan de warming up die verzorgd werd door Leonie Janssen, medewerkster van fysiotherapie Korsten. Atletiekverenging Olympus verraste de organisatie daarna met een cheque ter waarde van € 250,-. Isa Centen en haar vriendinnen zijn langs winkeliers en de buurt gegaan en hebben ook nog een mooi bedrag van bijna € 150,- opgehaald.
Na een fanatieke run/wandeling kwamen ze bij het eindpunt en werd duidelijk dat er in totaal € 1241,73 gedoneerd is. Wat een prachtig resultaat!

Wij willen iedereen super bedanken voor het deelnemen en doneren.

19 oktober – Run4Semmy/Danique
De organisatie van Run4Semmy/Danique had al een heel mooi bedrag ingezameld, namelijk € 647,45. Dit is het geld dat ze in de bus hebben ingezameld, geld van buschauffeur Wim van Visscher Touringcars, donatie Opa Jan en Aartje en de donaties die Demi en Elles hebben ingezameld op het Veluws College Cortenbosch. Ook Wessel en Stan hadden een fantastisch bedrag ingezameld bij de boekenmarkt op basisschool de Violier.
Sindsdien heeft Marcel Commandeur de collectebus op de toonbank van zijn bakkerij gezet en daar zat een prachtig bedrag in van € 267,80. De familie Pol was de familie rond geweest en had een heel mooi bedrag van € 240,00 ingezameld. In totaal een superbedrag van € 1.155,25 n.a.v. de Run4Semmy/Danique vanuit Vaassen e.o.

7 oktober – status haakactie
Margreet van der Marel en Jolanda Rog zijn ondertussen al een tijdje aan het haken voor Stichting Semmy. Aan vrienden en teamleden van de handbal en korfbal hebben zij al heel wat harten verkocht! In 2013 hebben zij met de verkoop zelfs € 603,00 opgehaald. Voor meer informatie, zie ook hun website: http://hakenvoorsemmy.123website.nl/.

5 oktober – Step4Semmy
Op zondag 5 oktober 2014 is een groep enthousiaste (sportieve) vrijwilligers de Step4Semmy uitdaging aangegaan door 20x de Cauberg (Zuid Limburg) op te steppen en zo geld op te halen voor de stichting. Foto’s van de challenge vind je hier:  http://www.clickshots.nl/splash/step4semmy/05-10-2014/. De opbrengst werd aan het einde van de dag bekend gemaakt: €18.340,70!

Met professionele steps werd zo vaak mogelijk, maar het liefst 20 x de Cauberg opgestept. De Cauberg heeft een klimlengte van 1450 meter, dat betekent in totaal een afstand van 58 kilometer. Vanuit de organisatie werden vele dagen georganiseerd om de deelnemers te laten kennismaken met deze sport. Voor meer informatie: http://www.step4semmy.nl/.

Oktober – bingo
Korfbalvereniging NKV uit Nuenen heeft begin oktober een bingo gehouden ter nagedachtenis aan Marijn Zandboer. Marijn was lid van NKV en in oktober helaas alweer een jaar geleden overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker.

De opbrengst van de bingo was € 131,-! Ondanks de droevige aanleiding hebben ze toch een leuke en bijzondere middag gehad samen met de familie van Marijn.

september 2014

28 september – Snuffelmarkt
Noortje Botherel-Westra stond op zondag 28 september op de Snuffelmarkt in de Van Zantenhal. (http://www.vanzantenhal.nl/agenda/106/snuffelmarkt-2014-10e-editie)

27 september – Braderie in Ilipendam
Op zaterdag 27 september werd de jaarlijkse braderie in Ilpendam gehouden. Hier hebben Mildred Zomerdijk, Renee Hilhorst en Martin de Moes spullen verkocht voor Stichting Semmy. Ze hebben de kraam gratis gekregen van de organisatie, dus alles wat ze verkochten, is directe winst en gaat naar Stichting Semmy. In totaal is er € 649,15 opgebracht. Er zijn loombandjes, kleding en bankjes verkocht.

24 september – NRC Charity Award
Op woensdag 24 september werden in het NRC Café Restaurant op feestelijke wijze de winnaars van de NRC Charity Awards 2014 bekend gemaakt. Dankzij alle promotie op Facebook is Stichting Semmy 15e geworden met 846 stemmen!

21 september – Dam tot Damloop
Zondag 21 september vond de Dam tot Damloop plaats. Zoals elk jaar waren er weer veel lopers op de been en natuurlijk ook voor Stichting Semmy. Zie hier de foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.558224930944883.1073741854.228285370605509&type=1.

20 september – Six4Semmy2014
De derde editie Six4Semmy was dit jaar op 20 september. Six4Semmy is een benefiet mtb race. De teams en individuele mountainbikers rijden tijdens de koers 6 uur (!) lang rondjes op het mountainbikeparcours van Noordwijk. Het was een prachtige dag en de racers hebben goed hun best gedaan. € 16.588,- heeft Six4Semmy opgebracht! Wij zijn alle rijders en vrijwilligers zo dankbaar! Meer informatie op www.six4semmy.nl.

20 september – postersale
Op zaterdag 20 september startte om 15:00 uur de tweedaagse Postersale voor Stichting Semmy in de hal van Euroscoop. De gehele opbrengst van promotiemateriaal van films, die eerder dit jaar gedraaid hebben, komt ten goede aan dit goede doel. De filmdistributeurs hebben het unieke materiaal ter beschikking gesteld.

13 september – Stelviogangers Op zaterdag 13 september 2014 hebben de Stelviogangers de Stelvio beklommen in Italië. Route Bormio – Stelvio Pass. In oktober hebben Jan en Chantal namens Stichting Semmy de cheque ontvangen. Het eindbedrag is € 2420,- geworden! Kijk hier naar het compilatiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=LBu2Tojh2WY&feature=youtu.be.

1-5 september – Zwem4daagse in Weesp

Geïnspireerd door het bericht over de zwem4daagse in Veldhoven, stuurde Nicky Konijn ons het bericht dat ze voor de zwem4daagse in Weesp de keuze voor het goede doel hebben gemaakt: Stichting Semmy! De Zwem4Daagse was een succes en op  maandagavond 22 september werd er een cheque van € 450,- overhandigd aan Nicole Bakker van Stichting Semmy.
Zwemclub Triton hield de Nationale Zwemvierdaagse in het Victoriabad in Weesp. Meer informatie: http://www.weespernieuws.nl/lees/34489/zwemmen-voor-stichting-semmy- en http://m.dichtbij.nl/t-gooi/artikel/3679166/-.

1 september – geen jubileumborrel
Op 1 september 2014 is Bernard Bulsink 25 jaar werkzaam bij Rabo Vastgoedgroep. 25 jaar bij een werkgever: dat zie je tegenwoordig niet meer zo vaak. Het is best bijzonder en dat is een felicitatie en het vieren meer dan waard. Bernard heeft gevraagd om dit mijlpaalmoment niet te vieren met een borrel of receptie. Hij wil dit moment graag aangrijpen om aandacht te vragen voor de Stichting Semmy.

Rabo Vastgoedgroep ondersteunt zijn initiatief van harte. Bernard heeft verzocht of
zij het geld dat ze normaliter zouden besteden aan zijn jubileumborrel willen bestemmen voor Stichting Semmy. Veel collega’s hebben reeds een bijdrage gegeven voor een cadeau voor Bernard. Dat cadeau zal ook worden vertaald in een bijdrage aan Stichting Semmy.

augustus 2014

25 augustus – Warme Douche Challenge
Deze challenge is bedacht door Bianca de Weijert en is de tegenhanger van de ALS Ice Bucket Challenge en speciaal voor kinderen.

Hoe werkt het?
1. stort € 10,- op NL 07 ABNA 062 638 3463 of via: http://www.stichtingsemmy.nl/eenmalige-donatie/
2. nomineer drie vriendjes zodat zij ook binnen 48 uur de uitdaging aangaan
3. neem een warme douche, met kleren aan!
4. zet als je dit wilt het filmpje op onze tijdslijn op Facebook: https://www.facebook.com/StichtingSemmy of tag Stichting Semmy in je bericht (dit werkt alleen op de pc en je privacy settings moeten wel op ‘openbaar’ staan)

Voor alle filmpjes, kijk hier: http://www.stichtingsemmy.nl/warme-douche-challenge/. Wie doen er nog meer mee??

25 augustus – hairstyliste actie

Van 25 augustus t/m 21 oktober stond er bij Haircreations by Andrea een donatiepot voor Stichting Semmy op de kaptafel. Van alle behandelingen en aankopen in deze periode ging 10% in de donatiepot. Op 21 oktober (de dag waarop Bo 11 jaar zou zijn geworden en Diëgo 12 jaar is geworden) werd de cheque met de opbrengst overhandigd aan Jan, Chantal en Kess Cloudt. Andrea en Diëgo, super bedankt voor deze mooie actie en donatie!

24 augustus – Kabroemmm
Kabroemmm, het oldtimer-festival in Hemelum in Zuid-Oost Friesland, stond zondag 24 augustus 2014 in het teken van Stichting Semmy.  Totale opbrengst was € 3125,80! Voor een impressie, bekijk dit filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=Xy6-hL9s-VE&feature=youtu.be. Meer informatie op www.kabroemmm.nl en op www.facebook/kabroemmm.nl.

Veiling voor Stichting Semmy@4allkids
Mico (11 jaar) en haar moeder Cindy hebben een veiling opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Houd deze veiling site goed in de gaten, er komen verschillende veilingen bij op verschillende dagen. En binnenkort komt er nog iets heel speciaals……..
https://www.facebook.com/groups/620411724745213/

23 augustus – reclamebord voor Stichting Semmy
Etienne en Marc Rijsdijk (vader en oom van Cyriel, die 15 mei 2013 is overleden aan herstenstamkanker) willen graag bijdragen aan de bekendheid van Stichting Semmy. Als eigenaren van SBR Vloeren en Interieur B.V. hebben zij een reclamebord bij voetbalvereniging VV Brielle. Dit reclamebord is 3 m lang en 0,8 m hoog en hangt op het hoofdveld. Ze hebben dit reclamebord ter beschikking gesteld aan Stichting Semmy!

18-22 augustus – zwem4daagse

   

Elk jaar houdt zwembad Den Ekkerman in Veldhoven een zwem4daagse en wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De vorig jaar overleden Jasper de Weijert heeft altijd met veel plezier in het zwembad gezwommen en zijn broertje Floris zwemt er nog steeds. Daarom werd er tijdens de zwem4daagse (18 t/m 22 augustus en later uitgebreid tot 4 oktober) geld ingezameld voor Stichting Semmy onder de naam Swim4Semmy. Het totaal bedrag is € 2886,37 geworden! Mede te danken aan Bianca de Weijert, want zij is degene die bij het zwembad binnen is komen stappen om te vragen of ze iets met Stichting Semmy wilde doen.
De prijswinnaars (degenen die het meeste geld op hebben gehaald) heeft het zwembad in het zonnetje gezet (zie foto). Degene die het meeste geld op heeft gehaald is uiteraard Floris de Weijert, met op een mooie tweede plaats Xavi en Milan Sips.

Veiling Semmy4Danique
De 14-jarige Elles Bouwmeester uit Vaassen is met een bijzondere veiling op Facebook begonnen. Producten van diverse bekende Nederlanders worden geveild via de Facebook groep: https://m.facebook.com/groups/778231455531315/. Zie ook de uitzending bij TV Gelderland: http://instagram.com/p/rhnmZwjBwk/

4 augustus – update van Team Maas en Waal
Ger en Marie en de medewerkers van Team Maas en Waal hebben ons verblijd met € 3832,11 en stuurden ons een overzicht van hun activiteiten van de afgelopen periode:

– Op 26 april hebben ze met hun stand en collectebus op de Koningsdag in Millingen a/d Rijn gestaan. Het was mooi weer en gezellig druk. De opbrengst was € 763,05.
– Ook hebben ze in april en juli de kassapotjes weer geleegd met de mooie opbrengst van € 874,45.
– In mei heeft Ger bij de Groen Heuvels tijdens een grote Rommelmarkt gecollecteerd voor Semmy, opbrengst deze dag € 330,80.
– Tafeltennisvereniging ONI uit Woezik heeft in juni voor de derde keer op rij het inmiddels bekende ONI 4 Semmy georganiseerd, het was warm deze dag maar ja, dat was weer goed voor de baromzet. Team Maas en Waal stond er met een enveloppenspel en verkochten broodjes worst en gehakt. Met heel veel dank aan Tafeltennisvereniging ONI konden zij samen met de stand € 1840,00 bij de totaalstand rekenen.
– Ook de 1 en 2 centen uit de kassapotjes en collectebus waren weer goed voor € 23,81.

juli 2014

26 juli – Diepstraatfeesten
Micha heeft tijdens de Diepstraatfeesten en Eijsden loombandjes verkocht voor Stichting Semmy. Hij heeft € 65,- opgehaald en uit zijn eigen spaarpot wil hij er nog € 10,- bij doen. Hoe lief is dat!

26 juli – verjaardagen & vijfjarig huwelijk

Op zaterdag 26 juli vierden José en Robert Slot samen met hun familie en vrienden hun verjaardagen en vijfjarig huwelijk. Daar zij het belangrijkste in het leven al bezitten: hun gezondheid, hadden ze bedacht om i.p.v. cadeaus een bijdrage voor de Stichting Semmy te vragen. Dat hieraan goed gehoor is gegeven blijkt uit het bedrag van:€ 740,-. Met dank aan onderstaande famile en vrienden.

Opbrengsten Houtwormkastjes etc
Jan en Chantal Cloudt lieten ons weten dat ze € 640,15 hebben overgemaakt:
– € 148,15 is opgehaald tijdens de musical van groep 7/8 van basisschool Triangel in Linne;
– De flessenactie van deze basisschool heeft € 375,- nog eens opgeleverd;
– De kapper van Chantal heeft haar gratis geknipt met de mededeling dat het bedrag voor de knipbeurt maar aan Stichting Semmy gedoneerd moest worden;
– De Houtwormkastjes actie (www.houtwormkastjes.nl) heeft ook nog € 100 opgeleverd.
Kess (zusje van Bo*) heeft de cheques voor de musical en flessenactie in ontvangst genomen namens Stichting Semmy.

Vierdaagse
Bert van der Lans, Esther van der Lans, Alex Patty en Sjoerd Engelsman hebben dit jaar  de Nijmeegse Vierdaagse gelopen voor Stichting Semmy.

5 juli – tienjarig bestaan

Op 5 juli 2014 vierden Marc en Hanneke Biemans het tienjarig bestaan van Bi-tech Nederland. Dit was ’n fantastisch feest! In plaats van cadeaus hebben ze ’n bijdrage gevraagd voor Stichting Semmy en dit leverde het mooie bedrag op van € 2000,-! Met dank aan Marc en Hanneke, klanten, familie en vrienden.

5 juli – De Marmotte

Elk jaar organiseert LHWC de Wielrennert een activiteit voor Stichting Semmy. Dit jaar hebben ze op 5 juli 2014 de Marmotte gereden. Dit is een cyclo-fietstocht van 175 kilometer die over 4 alpenreuzen trekt. De actie heeft € 2712,- opgebracht! Meer informatie over de wielrenclub: http://lhwcdewielrennert.weebly.com/.

juli – bankje
De ouders Martin en Annemarie wilden graag bij het graf van Robin een bankje hebben staan waar ze met z´n drieën op konden zitten. Wat ze wilden, konden ze in de winkels niet vinden en uiteindelijk hebben ze er zelf maar een gemaakt. Daar kregen ze zulke mooie reacties op, dat mensen ook wel zo´n bankje wilden hebben of vroegen waar ze het bankje hadden gekocht …. En zo hebben ze (met wat hulp van familie en vrienden) er al ruim 50 gemaakt (!) en er komen nog steeds bestellingen bij. De prijs is € 35,- en de opbrengst gaat volledig naar Stichting Semmy. Er is al € 1200,- overgemaakt! Voor inlichtingen en/of bestellingen: Martin de Moes, mdemoes@quicknet.nl

juni 2014

29 juni – Vechtloop
De organisatie van de Vechtloop heeft Stichting Semmy uitgekozen als goed doel voor 2013. Via de voor-inschrijving is al ruim € 150,- bijeen gebracht voor Stichting Semmy. De totale loop heeft € 1000,- opgebracht!

28 juni – Dolomieten Marathon
Elk jaar probeert de vriendengroep van de familie Steunenberg uit Vaassen een bijdrage te leveren aan Stichting Semmy. Twee jaar geleden hebben zij de Marmotte in Frankrijk gefietst. 28 juni hebben zij (12 fietsers) de Dolomieten Marathon in Italië gefiets.

De vriendengroep wil door middel van sport (wielrennen) een bijdrage wil leveren. Ook willen zij de ouders laten weten, en speciaal voor René en Christa Steunenberg, dat de kinderen en dus Danique, niet vergeten worden. Vooraf aan het vertrek bezoeken zij ook het grafje van Danique. Geld is nodig voor onderzoek, maar er gewoon zijn voor je medemens is ook belangrijk.

Om geld op te halen voor de stichting, houden zij gedurende het hele jaar diverse acties. Deze zijn ook terug te vinden op de website www.bike4semmy.nl:

  • Grote oliebollenactie in de tweede week december waarbij ze ongeveer 5.000 oliebollen hebben verkocht
  • Tijdens Fasna Carving hebben zij bloembollen verkocht en de WC’s tegen een vergoeding van 50 cent schoongehouden
  • Zij hebben meegedaan aan de Scan Covery Trail
  • Tijdens Vaasaqua hebben ze boeken verkocht en WC’s schoongehouden
  • Ze hebben eigen sponsors gezocht
  • Ook hebben anderen hen spontaan meegeholpen: de Anne de Vriesschool heeft een oliebollenactie gehouden en de opbrengst van de zending gedoneerd. Ook hebben de kinderen zelfgemaakte armbandjes verkocht.
  • Run4Semmy – Ook dit jaar doet de vriendengroep weer mee aan de Run4Semmy en willen ze iets bijzonders doen – zij gaan met fiets naar Amsterdam, VUmc en daarna rennen ze de 8 km. om vervolgens weer naar huis te fietsen!

Het doel van al deze acties is om € 10.000,- op te halen. Henk Veldman stuurde ons begin juni dat ze nog twee weken te gaan hebben om de laatst € 1.500,- op te halen. Ze hebben goede hoop om het te gaan halen!

28 juni – Ride for a Lifetime
Twee vaders en lotgenoten, Ronald Kneppers en Robert Gerritsen fietsen van 28 juni t/m 12 juli met de bakfiets van Nederland naar Finland. Ze wilden iets bijzonders doen en geld ophalen voor het goede doel. Even voor de goede orde: dit is een trip van 2000 km! We vinden dit erg bijzonder! Je kunt Ronald en Robert volgen via hun eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/RideForALifetimeFightingCancer. De mannen reden 28 juni weg uit Weesp: Hart van Nederland was erbij: http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/bakfietsen-tegen-kanker/. Op maandag deed RTL Boulevard verslag: Het item is rond de 21e minuut hier terug te zien: http://www.rtlxl.nl/index.html#!/gemist/rtl-boulevard-9652. Alle foto’s van de actie vind je terug in ons Facebook fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485275141573196.1073741844.228285370605509&type=1

27 juni – WK Busje
Tijdens het WK 2014 hebben een aantal Weesper ondernemers het iniatief genomen om speciaal voor Stichting Semmy een 41 jaar oud oranje VW busje in WK stijl te bestickeren. Toen Nederland de finale niet haalde, werd de bestickering direct aangepast.

Op 10 november hebben Erik Roukens en Raymond Vonk een cheque van € 1610,- uitgereikt aan John Emmerik van Stichting Semmy. Tijdens het afgelopen WK voetbal hadden Erik en Raymond van het bedrijf Groove Graphics samen met de bedrijven EWN, ten Have Installatie en de Vest Projecten (allen uit Weesp) een WK-actie georganiseerd.

26 juni – Naomi
Op 26 juni, op haar negentiende verjaardag, werd onze lieve, dappere en eigenzinnige Naomi Berkhof herdacht en gecremeerd. Naomi overleed op 18 juni, ruim 2 jaar na diagnose van een ponsglioom in haar hersenstam. Bij haar crematie wilde zij geen bloemen maar een donatie voor de stichting en dit heeft geresulteerd in een opbrengst van € 1900,-.
Wij zullen Naomi nooit vergeten.

26 juni –

Esmee en Sien uit groep 8a van OBS de Rietpluim mailden ons dat er de laatste twee jaar veel is gebeurd in hun klas. Eind groep 6 is er bij een van hun klasgenoten een onverwachte tumor in de hersenstam gevonden. Vanaf het begin was het al duidelijk dat hij nooit meer beter zou worden. Ondanks dat hij steeds verder achteruitging, bleef zijn grootste wens: Naar school blijven gaan, en bij zijn klasgenoten zijn, en….. schrijver worden. Door de hulp van Make A Wish heeft hij een prachtig boek kunnen schrijven, wat ook echt uitgekomen is.
Helaas ging het steeds minder goed en is hij in oktober 2013 overleden.
Esmee en Sien denken elke dag nog aan hem en aan alle mooie herrinneringen die zij hebben. Alle donaties tijdens de afscheidsdienst gingen naar Stichting Semmy, want Stichting Semmy was heel belangrijk voor hem en zijn ouders. Nadat hij overleden was wilden Esmee en Sien heel erg graag iets voor hem doen, en natuurlijk ook voor de Stichting. Ze besloten een bakactie te houden. Heel het jaar door hebben ze honderden appelflappen, cakes, brownies enz. gebakken! Op 26 juni hebben ze het geld overhandigd.

24 juni – statiegeldactie
Jolanda Ramakers (moeder van Nicky*) liet ons weten € 714,80 te hebben opgehaald uit de standaard bij de Plus supermarkt in Spaubeek. Geweldig Jolanda én bewoners van Spaubeek!

22 juni – Familiedag
Op 22 juni was de jaarlijkse Familiedag, in Baarn. Een verslag van de dag vind je hier: http://www.stichtingsemmy.nl/familiedag-2014/.

22 juni – Stichting Nina
Tijdens de familiedag mochten Stichting Semmy en Prof Gert-Jan Kaspers van het VUmc € 10.000,- van www.stichtingnina.nl in ontvangst nemen! Dit waren de opbrensten van de Ninarun van 13 april j.l.!

21 juni – Like2Dance
Zaterdag 21 juni en zondag 22 juni stond Like2dance met de spetterende voorstelling ‘Aap, noot, mies…’ in het Lucent Danstheater. Alle leerlingen dansten mee en hebben er een spektakel van gemaakt! De opbrengst van de verkoop van de programmaboekjes kwam geheel ten goede aan Stichting Semmy: € 592,44!

21 juni – auto’s wassen

Het team van Formido Brielle heeft samen met Scouting Hellevoetsluits op 21 juni auto’s gewassen voor Stichting Semmy. Het totaal opgehaalde bedrag is € 132,75.

14 juni – Vlaggetjesdag
Op zaterdag 14 juni werd er tijdens Vlaggetjesdag een vaatje haring geveild bij Dorpshuis het Centrum in Andijk (http://www.dorpshuiscentrum.nl/). De opbrengst gaat naar Stichting Semmy.

14 juni – Zwolse Halve Marathon

De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om drie goede doelen aan de Scania Zwolse Halve Marathon 2014 te koppelen. Zo konden de hardlopers tijdens de inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen er (geheel vrijblijvend) voor kiezen om geld te doneren aan Stichting De Cirkel, Stichting KIDS Zwolle en Stichting Semmy. Een aantal lopers hebben in Stichting Semmy shirt mee gedaan. Meer informatie

14 juni – Sterkste Man van Nijkerk Op zaterdag 14 juni was er op het plein in Nijkerk een wedstrijd van de sterkste man van Nijkerk. De opbrengst kwam geheel ten goede voor Stichting Semmy. Jaimy Schuurman, de organisator, werd tevens ook de winnaar!  Het mooie evenement bracht € 750,- op!

9 juni – Pareltoer
Op maandag 2e Pinksterdag (9 juni) fietsten honderden vrouwen van alle leeftijden de Pareltoer. Met deze sportieve activiteit steunden zij meerdere goede doelen, waaronder Stichting Semmy. Elk goed doel heeft € 600,- ontvangen! Dat betekent dat de inschrijfgelden van de deelneemsters van de Pareltoer 2014 100% zijn uitgekeerd.Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Pareltoer like dan de Facebookpagina van Pareltoer Oisterwijk.

8 juni – Ronde van Ilpendam
Dit jaar zal de opbrengst van de Ronde van Ilpendam naar Stichting Semmy gaan. De Ronde van Ilpendam is het wieler-, hardloop-, tourfiets- en wandelevenement dat elk jaar op eerste Pinksterdag gehouden wordt. Meer informatie op de website: http://www.rondevan.ilpendam.com

4 juni – Ride for a Lifetime & RTL Late Night
Op 4 juni hebben meer dan een miljoen mensen gekeken naar de uitzending van RTL Late Night waar Ronald Noppers, Robert Gerritsen en Wendy van Dijk vertelden over Ride for a Lifetime en Stichting Semmy. Klik hier om de uitzending terug te zien: https://www.youtube.com/watch?v=TWc_FKQ7ZL0. Onze Facebook- en Twitter timelines ontploften en de website vloog er zelfs even uit. We hebben heel veel berichtjes gekregen van mensen die onze stichting willen en gaan steunen. Ook heeft Ride for a Lifetime direct een paar extra sponsors erbij gekregen. Het Nederlands Elftal shirt dat Wendy van Dijk in de uitzending toonde, heeft in de veiling € 1013,- opgebracht. Het shirt is gekocht door 13 Venture Capital (www.13.vc)

2 juni – armbandjes verkopen
Jelle Wijkstra heeft ter nagedachtenis aan zijn klasgenootje Lex 89 armbandjes verkocht. Zijn moeder heeft het opgehaalde bedrag aangevuld en in totaal € 100,- gestort. Wij vinden dit super goed!

mei 2014

31 mei – Alpe d’Huez
Op 31 mei 2014 zijn de Maastrichtenaren Michél, John, Loek, Michel en Luc de Alpe d’Huez opgefietst. Karin, Marij, Helmi, Marlou en Alie zijn de berg op gelopen/gerend, iedereen voor Stichting Semmy. Dirk heeft de teams begeleid en ze voorzien van alles wat ze nodig hadden. Kars is als sterretje meegegaan. Totaal opgehaald bedrag: € 2000,-!
Lees hier het verslag van Michél: http://www.stichtingsemmy.nl/verslag-alpe-dhuez-4-semmy/.

24 mei

24 mei houdt Gastouderbureau Tiqui uit Lelystad een kinderbraderie omdat ons gastouderbureau 5 jaar bestaat. De opbrengst van de markt zal voor het grootste gedeelte naar Stichting Semmy gaan.

19 mei – Jan Heijnen
In juni kregen Jan en Chantal Cloudt van de familie van de op 19 mei overleden Jan Heijnen een enveloppe overhandigd met daarin € 215,-. Jan gaf tijdens zijn ziekbed aan liever geen bloemen te willen bij zijn uitvaart, maar in plaats daarvan een donatie aan een goed doel dat de familie zelf mocht bepalen. Een aantal familieleden van Jan zijn lid van Dutch Garrison, dit is de Nederlandse tak van de wereldwijde Star Wars kostuum vereniging. Dutch Garrison is al een aantal keren in actie gekomen om Stichting Semmy te helpen, de keuze voor het goede doel was daarom redelijk snel gemaakt.

17 mei – Kidz for Kidz
€ 13.500,- is het bedrag dat Stichting Kidz for Kidz in hun eerste (succesvolle) jaar heeft opgehaald doordat er veel kinderen ontzettend veel acties hebben georganiseerd. Op 17 mei werd 75% van dit bedrag (€ 10.000,-) overhandigd aan Stichting Semmy. De andere 25% is naar Kika gegaan. Volg Stichting Kidz for Kidz op Facebook of ga naar de website: http://www.kidzforkidz.nl/.

15 mei
Op donderdagmiddag 15 mei hield CBS Anker uit Brielle een sponsorloop genaamd Cyriel’s Run, omdat hun leerling, Cyriel Rijsdijk, op 15 mei 2013 is overleden aan een hersenstamtumor. De Run was erg leuk en erg geslaagd. De actie heeft € 15.000,- opgehaald! Zie hier het nieuwsbericht: http://www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/actueel/geslaagde-sponsorloop-cbs-anker/2/1163. En klik hier voor het geweldige filmpje gemaakt tijdens de Run: https://www.youtube.com/watch?v=_PvhqclGwNM&.

14 mei
Op aanvraag van hun medewerker Colin Anneese, ontvingen we € 100,- van de Activiteitencommissie PG Zoetermeer Noord. Bedankt!!

11 mei
Op zondag 11 mei speelden twee jeugdteams van SC Woerden, de F1 en de E1 tegen twee jeugdteams van Ajax om geld in te zamelen voor stichting Semmy. De opbrengt? Bijna € 5000,-! Meer informatie & foto’s op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/WoerdenAjax. De Woerdense couarnt schreef ook een leuk stukje: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/mei/15/bijna_5000_euro_voor_stichting_semmy

Praatstok
Vier leerlingen van klas 3 van Piter Jelles !mpulse uit Leeuwarden hebben voor hun project ‘setting’ een praatstok gemaakt. Dit is een stoffen pop die tijdens de lessen gebruikt wordt om iemand het woord te geven. De leerlingen hebben de praatstokken verkocht en het bedrag van € 50,- gaat naar Stichting Semmy. Eén van de leerlingen is Dörte, de zus vam Florian Gezelle Meerburg.

Geldpotje hardloopgroep
De hardloopgroep (Olympus 70 Westland) van Patricia Huisman uit Wateringen heeft hun geldpotje van € 300,– gedoneerd aan Stichting Semmy. Patricia is trots en dankbaar vanwege deze spontane actie.

april 2014

26 april – Koningsdag De dochter van Erna Rigterink heeft samen met vrienden € 100,-  opgehaald op Koningsdag met het verkopen van zelfgebakken koeken/appelflappen/pindarotsen en koffie/thee.

20 april – Kennedymars
Peter Smeets uit Maastricht heeft op 20 april voor de derde keer de Kennedymars in Sittard gelopen. Hij heeft net als voorgaande jaren zijn t-shirt met daarop de foto van Esmée* en  logo van Stichting Semmy aan gehad.

Jules, Marcel, Coco, Lisa, Youri, Amber, Yuliette en Philip hebben ook in april de Kennedymars gelopen en daarbij Stichting Semmy shirts gedragen om zo aandacht te vragen voor hersenstam kinderkanker. Namens hen mochten Chantal en Jan Cloudt € 80,- overmaken naar Stichting Semmy. Daarnaast hebben ze € 50,- over gemaakt van de verkoop van Houtwormkastjes.

17 april – filmmarathon
Op donderdag 17 april heeft het Christelijk Lyceum Delft voor de leerlingen van 5 VWO een filmmarathon gehouden. Tijdens deze marathon wordt ook altijd een goed doel gesteund. Iris van Puffelen (vriendin van Iris* Rog) heeft Stichting Semmy voorgedragen. Het CLD heeft uit alle goede doelen Stichting Semmy gekozen.

Tijdens deze marathon hebben de leerlingen een bedrag van € 900,00 opgehaald (!) en afgelopen maandag hebben Arie en Jolanda Rog de enveloppe met geld opgehaald in een aula vol met 5 VWO leerlingen.

15 april – Sponsorloop
Sacha van der Donk heeft 11 juni een mooie cheque op mogen halen van maar liefst € 2368,95. De leerlingen van basisschool St. Antonius in Biest Houtakker hebben op dinsdag 15 april een sponsorloop gehouden waarvan de opbrengst naar Stichting Semmy zou gaan. Nadat Suzanne en Sacha op school zijn geweest om de leerlingen te vertellen waarom Stichting Semmy bestaat, zijn ze nog harder hun best gaan doen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. En dat is gelukt! Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en anderen die per rondje een bedrag hadden afgesproken, moesten diep in hun buidel tasten, want de meeste kinderen liepen wel 20 rondjes of meer. Wat een inzet! En dan te bedenken dat de school maar ongeveer 100 leerlingen telt.

13 april – NinaRun

Op zondag 13 april 2014 vond de 3e NinaRun plaats. Meer informatie via de website: http://www.stichtingnina.nl/ninarun/

6 april – Brighton MarathonStoere Michael Evans heeft op zondag 6 april de Brighton Marathon gelopen (in 4 uur en 4 min!) voor zijn zusje Isabel* en voor Stichting Semmy, een flinke prestatie. Hij heeft € 3501,00 opgehaald. Echt geweldig!

4 april – Donatie door PMC Fysiotherapie
Ter nagedachtenis aan Lex* de Vries wilde de werkgever van Eibert de Vries, PMC Fysiotherapie, groepspraktijk te Beverwijk,  graag iets aan een goed doel schenken. Het was uiteraard niet moeilijk om te beslissen dat Stichting Semmy dat goede doel moest zijn!

Kaarten voor Semmy
Er zijn nu ook wenskaarten voor Stichting Semmy te koop, dit zijn ansichtkaarten met mooie afbeeldingen die allemaal gemaakt zijn door Kess Cloudt, zij is het zusje van Bo*. Drukkerij Schuren in Linne heeft kosteloos de eerste 500 kaarten gedrukt. Er zijn twee verschillende setjes te koop, in elk setje zitten vijf unieke kaarten die netjes in folie verpakt zijn. De kaarten kosten € 5,00 per set, dit bedrag gaat uiteraard helemaal naar het onderzoek naar hersenstam kinderkanker. Har Schuren kocht zelf het eerste setje kaarten van Kess.
De kaarten kunnen besteld worden bij Fam. Cloudt via bo4semmy@houtwormkastjes.nl. Opsturen kan, voor één setje kaarten zijn de verzendkosten € 1,28, voor twee setjes is dit € 1,92. We ontvangen elke keer een overzichtje van de opbrengsten van deze actie. In juli is er al € 365,- opgehaald!

maart 2014

22 maart – Fancy Fair voor Jasper
Basisschool de Startbaan in Eindhoven heeft een Fancy Fair georganiseerd om één van Jasper’s laatste wensen te laten uitkomen. Van de opbrengst bleef 1400 euro over voor Stichting Semmy.

20 maart – Update Team Maas & Waal
Team Maas en Waal heeft zondag 16 maart de 2de editie van Music4Semmy gehouden.
De 3 koren Maas en Waals Mannenkoor, ‘t Kum Goed, smartlappenkoor ‘t Anker en de mensen van Trekzakkenclub de Diatonica’s hebben er weer een geweldige mooie middag van gemaakt. De sfeer zat er goed in. We hadden op wat meer publiek gerekend, maar dat kwam omdat er meer te doen was in de omgeving. Desondanks was het voor ons een zeer geslaagde dag. Met dank aan onze sponsors, de vrijwillige bijdrage van de koorleden en het publiek, ons enveloppenspel en een gedeelte van het vocht dat nodig was om de kelen van de zangers en de zangeressen te smeren, konden wij naar afloop de kas opmaken. De totale opbrengst van Music4Semmy was dit jaar maar liefst € 4305,75.

Ook stonden wij eind dec. 2013 op de Dickensdag in Druten met drop en kaarsen, maar als hoofddoel de Heksenketel die we speciaal voor deze dag in elkaar hadden gezet als collectebus. Dit was een succes, na telling was de opbrengst € 843,45.

We hebben ook onze welbekende kassapotjes weer geleegd, dit keer was de opbrengst € 385,35. In deze potjes en collectes zitten ook 1 en 2 centen die wij een keer paar jaar naar de bank brengen, dit keer was dat € 32,93.

Wat we zelf ook wel een mooie actie vonden, de Fam. Everts één van onze vrijwilligers heeft dit keer geen kerstkaarten gestuurd maar een donatie gedaan van € 25,00 voor Stichting Semmy.

Mede door de inzet van onze vrijwilligers hebben we dit kwartaal het bedrag van € 5592,48  euro over kunnen schrijven op de rek. van Stichting Semmy.

16 maart – Marathon van BarcelonaMandy Langenhuizen heeft 16 maart de marathon van Barcelona gelopen ter nagedachtenis van Jasper de Weijert. Op 5 oktober is Jasper (8 jaar) overleden ten gevolge van een hersentumor, oftewel het bekende ponsglioom. Mandy liep op 16 maart 2014 de hele marathon van Barcelona voor hem. Daarnaast wilde ze Stichting Semmy meer naamsbekendheid geven en zo ook meer bekendheid aan de ziekte geven. We zijn super trots op Mandy dat ze dit heeft gedaan!

14 maart – Bo’s eitjes
Ook dit jaar verkocht slagerij De Jong in Linne weer de bekende overheerlijke gekleurde eitjes. Van elk eitje dat tot Pasen verkocht werd, ging weer 0,15 cent naar Stichting Semmy. Er zijn 3340 eitjes vekocht. Inclusief donaties is er een bedrag van € 550,- overgemaakt. Bedankt!!!

11 maart – uitdelen van geluk
Heel trots zijn we op de kinderen van de Van Randwijkschool in Ilpendam, omdat zij € 178,10 hebben opgehaald tijdens het ‘Uitdelen van Geluk’ in Ilpendam (Noord Holland) op dinsdag 11 maart j.l.

6 maart – Music 4 Semmy
Na het grote succes van vorig jaar organiseert Team Maas en Waal voor de tweede keer de Koren c.q Musicmiddag ‘Music 4 Semmy’ op zondagmiddag 16 maart a.s. van 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Meer informatie

2 maart – Carnaval
RK Heilig Kruis uit Nuenen heeft tijdens carnaval gecollecteerd voor Stichting Semmy en heeft € 325,66 opgehaald.

februari 2014

Beste Vrienden Quiz
Diek en Thijmen, twee vrienden en klasgenoten van Myrthe (zusje van Sophie Klop*) doen mee aan de Beste Vrienden Quiz. Aanstaande vrijdag is de opname en 29 mei wordt het uitgezonden.

Tijdens de quiz kunnen de deelnemers veel geld verdienen, wat ze voor een deel mogen houden en voor een deel aan een goed doel moeten geven. Diek en Thijmen hebben gekozen voor Stichting Semmy als goed doel!
Myrthe, Diek en Thijmen zitten op de Godelindeschool in Naarden in groep 8B.

Haken4Semmy
De gehaakte hartjes voor Stichting Semmy zijn een hit! Ze zijn zo populair dat Jolanda en Margreet er een website voor hebben gemaakt –> http://hakenvoorsemmy.123website.nl/

Benefietavond
Afgelopen woensdag 5 februari hebben de leerlingen van De Rooi Pannen PAM 1A een benefietavond voor Stichting Semmy georganiseerd. Partyboerderij Draaiboompje had ook dit jaar weer één van hun zalen beschikbaar gesteld. Het was een hele leuke avond met muziek, een hapje en een drankje. Als extra was er nog een bier- en een wijnproeverij bij georganiseerd. De wijnproeverij werd mogelijk gemaakt door Dare wines. Het was een geslaagde avond. Iedereen die deze avond mede mogelijk heeft gemaakt, héél erg bedankt!!

4 februari – opening COOP in StavorenJeroen van der Werf, die samen met zijn ouders een COOP supermarkt in het toeristische plekje Stavoren runt, mailde ons eind vorig jaar dat ze hadden besloten om onze stichting te steunen, omdat ons verhaal hen wat deed. Zo hebben zij een actie opgezet dat per iedere zak verkochte oliebollen € 1,00 naar ons doel zou gaan. Dit was een groot succes. En 4 februari j.l. openden ze de deuren van hun nieuw gebouwde supermarkt. In de uitnodigingskaart werd gevraagd om in plaats van een bloemetje een leuk bedrag te doneren voor Stichting Semmy. Alles met elkaar heeft deze actie maar liefst € 1138,- opgebracht!

januari 2014

25 januari – Je bent een Weesper als…
Om zijn minor Ondernemerschap te halen in het kader van zijn studie Commerciële Economie organiseerde Patrick Dalmulder op 25 januari jl. een feest voor Weespers.
Promotie liep enkel via de Facebookpagina ‘Je bent een Weesper als….‘ .

Aan het feest werd een loterij verbonden om zo Stichting Semmy te steunen. De prijzen bestonden uit artikelen en tegoedbonnen die door diverse winkeliers en ondernemers uit Weesp waren gedoneerd.
Naast de altijd welkome verhoging van de naamsbekendheid werd ook nog het bedrag van € 230,- opgehaald.
Afgelopen zaterdag kwamen Patrick, Ingmar Ruitenbeek en Robin Clement de cheque overhandigen aan Nicole van Dijk – Bakker van Stichting Semmy.

Er wordt nu al gesproken over een volgende editie dus houd de Facebookpagina in de gaten!

24 januari – geen kerstkaarten
Vorig jaar berichtten ze ons er al over: Firma P Kwadraat uit Echt zou geen kerstkaarten versturen en het bedrag storten aan Stichting Semmy. En dat hebben ze gedaan, € 500,-!
Lees bericht

24 januari – donatie Koekoek
Het is alweer even geleden dat De Koekoek officieel werd geopend met de bijzondere musical ‘Dromen over een nieuwe Koekoek met Alice’. De opbrengst van deze kaartjes was bestemd voor twee Goede Doelen, namelijk Stichting Semmy en het Fonds Gehandicaptensport. Uiteindelijk werd het mooie bedrag van € 1.940,- opgehaald. Dit betekent dat beide doelen €970,- overgemaakt krijgen. Bron: http://www.vaassen.nu/nieuws/koekoek-doneert-aan-stichting-semmy-en-fonds-gehandicaptensport/)

24 januari – haken voor Semmy
Margreet van der Marel en Jolanda Rog hebben het afgelopen jaar gehaakt voor Stichting Semmy. Aan vrienden en teamleden van de handbal en korfbal hebben zij heel wat harten verkocht. Momenteel liggen de harten in een winkel, en hopen zij dat veel mensen ze willen kopen. In 2013 hebben zij met de verkoop samen € 603,00 opgehaald!
Voor dit jaar gaan ze gewoon door met haken en hopen weer een heleboel te kunnen verkopen!

22 januari – Fooienpot
Ter nagedachtenis van Marije Smid, heeft het personeel van haar ouders besloten om de fooienpot van de Viskraam Visser’s Vis te Hindeloopen te doneren aan Stichting Semmy.

20 januari – Burdaard Nieuwjaarsduik 2014
Op zaterdag, 20 januari, hebben ruim 300 mensen tijdens de zwemmarathon in het MFC Het Spectrum te Burdaard € 1300 bij elkaar gezwommen voor Stichting ALS en Stichting Semmy.

iDealkosten omlaag door Sisow
In december hebben we de iDeal functionaliteit mogen toevoegen aan de website. Dit is super, want hierdoor kunnen mensen nog makkelijker doneren! Betalen via iDeal kost echter wel geld, namelijk € 0,45+btw per verzending en nog eens € 0,25+btw voor de ‘batch-betaling’. Na overleg met betalingsorganisatie Sisow zullen er vanaf nu alleen de transactiekosten in rekening gebracht!

15 januari – Speeddating in the dark
Dit werd gehouden in het Heerenhuis te Groningen.

15 januari – Supermarkt Stavoren doneert aan Stichting Semmy
Jeroen van der Werf, die samen met zijn ouders een supermarkt in het toeristische plekje Stavoren heeft, mailde ons dat ze onlangs hebben besloten om onze stichting te steunen. Omdat ons verhaal hen wat deed. Zo hebben zij een actie opgezet dat per iedere zak verkochte oliebollen € 1,00 naar ons doel zou gaan. Dit was een groot succes!

Comfystuff
Astrid Kuipers van Comfystuff uit Muiden steunt ons jaarlijks, dit jaar zelfs met een bijdrage van € 500,-! Ook heeft ze een Levenskrans aan een van haar klanten gegeven.

3 januari – Nieuwjaarsdonatie
2014 is goed begonnen. Gisteren ontvingen we een cheque van € 400 tijdens nieuwjaarsreceptie van de Runnersclub Woerden. Het bedrag was bij elkaar gelopen tijdens de Linschotenloop van 21 dec. j.l.